Dtum
Login with Facebookk
1941 | Április

6:1

Ki hitte volna, hogy a félelmetes olasz birkózókat ilyen megsemmisítő fölénnyel fogjuk elintézni. 6:1! Hát ez bizony szép győzelem, tartozunk azonban az igazságnak azzal, hogy nem fejezi ki híven az erőviszonyokat, mert ha jobbak is voltunk az olaszoknál és az ilyen arányú győzelmet is megérdemeltük, nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha a szembenálló két birkózó között a legkisebb fölény is jelentkezik, máris 1:0 az eredmény.

A magyar birkózók kitűnően dolgoztak, minden elismerést megérdemelnek, és ha 7:0 lett volna az eredmény, az se lett volna igazságtalan, de… az olaszok se voltak sokkal gyöngébbek. Különösen Bertoli munkája jelentett meglepetést, az Európa-bajnok Tóth ellen, de bizony Magni is olyan jól dolgozott Gaál ellen, hogy az olasz győzelme se lett volna igazságtalan.

Viszont annál igazságtalanabbul pontozták le Finyákot a leghíresebb olasz ellenében. Úgy látszik Gallegetinak túl nagy volt a hírneve ahhoz, hogy le merjék pontozni, pedig Finyák oly remekül dolgozott, hogy talán az egész est legjobb teljesítményét nyújtotta és sorozatosan hozta veszélyes helyzetbe nagy ellenfelét.

Sóvári nagy fölényben volt magyar származású Resofszkyval szemben, de folyton menekülő partnerétől még csak egy rendes fogást sem tudott kierőszakolni. Ugyanez áll Bóbisra is, akinek a túl nehéz Donati jelentett majdnem feltörhetetlen diót, de a pontozásos győzelmet épp úgy megérdemelte, mint Kovács az olaszok kapitányával, Silvestrivel szemben.

Jó volt a sport, zsúfolt a nézőtér és reméljük, hogy a szép eredmény nyomán újabb virágzásnak indul a magyar birkózósport.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A lepontozott Finyák szorongatja Gallegatit Kovács kiemeli Silvestrit Kovács visszaviszi a szőnyegre a menekülő Silvestrit A magyar csapat - Papp László dr., Tőzsér, Tóth, Gaál, Sóvári, Finyák, Kovács, Bóbis Az olasz csapat - Donati, Silvestri, Gallegati, Reschofszky, Magui, Bertoli, Liverini, Censki pontozóbíró
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98