Dtum
Login with Facebookk
1941 | Augusztus

,,Az usztasa – mozgalomból eltávolítanak minden egészségtelen jelenséget”

Zágráb, augusztus 24.


(NST) A Hrvatska Gruda hetilap Blas Borkovic-nak az usztasa-mozgalom vezetőjének nyilatkozatát közli, aki különben a horvát külügyminiszter fivére. Az usztasamozgalom vezetője nyilatkozatában ismerteti azokat az okokat, amelyek miatt a poglavnik nemrég megjelent rendeletével valamennyi usztasa vidéki szervezet tisztviselőit felmentették álláuktól.

 

A nyilatkozat azt mondja, hogy a poglavnik nem akar többé panaszokat hallani az usztasa tisztviselők önhatalmu tevékenysége miatt és ezért sajátos erélyes módján egyetlen tollvonással végetvetett ennek az állapotnak. Ez azonban nem jelenti az usztasa-mozgalom félreállítását, hanem csupán azt, hogy eredeti feladatához vezetik vissza, amely abban áll, hogy az egész horvát állami és népi életet az usztasa mozgalom szellemében megujítsa.

 

Az usztasa mozgalmat nemcsak a panaszoktól, hanem azoktól a feladatoktól is meg kell szabadítani amelyek nem tartoznak rá és amelyek eddig akadályozták legfontosabb tevékenységében. Ilyen módon a mozgalomból eltávolítanak minden egészségtelen jelenséget, és így teljesítheti feladatát, hogy a horvát nép ujjászületésének eszköze legyen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98