Dtum
Login with Facebookk
1938 | Július

Hess Rudolf beszéde Klagenfurtban

Klagenfurt, július 24.
Hess Rudolf, Hitler vezér és birodalmi kancellár helyettese beszédet mondott azon az emlékünnepélyen, amelyet az osztrák földön Nagy-Németországért elesett hősi halottak emlékezetére tartottak. Hess Rudolf a többi között a következőket mondotta:
- Az Ausztriában elesett bajtársak a népi közösségért haltak meg. Ez a népi közösség csak azt kívánja a világtól, hogy ismerjék el az élethez való jogát.


Ma sem gondol a német birodalom arra, hogy idegen népeket erőszakkal bekebelezzen a német birodalomba, de egyetlen hozzátartozó németet sem akar elveszíteni. Ausztriának a német birodalommal történt újraegyesülése következtében Európának egyetlen népét, vagy országát sem érte semmiféle károsodás. Sokan állítják még ma is, hogy ausztriai testvéreink kényszer hatása alatt jöttek a német birodalomba,  és a világnak az a feladata, hogy megszabadítson benneteket. A békét áhító népek között gyalázatos módon újra és újra elhintik egy újabb háború gondolatát.


Németország minél kevésbé gondol a háborúra, annál több ürügyet találnak a másik oldalon, hogy a fenyegető háborúról jajveszékeljenek. Németország végére nem engedett és nem enged a kihívásoknak. A vezér lebilincselő nyugalommal azt teszi, amit népéért tennie kell Hitler az európai békének is nagy szolgálatot tesz, amikor a német népet megmenti a bolsevizmustól. Németországnak erős a hite, hogy ennek az újabb felelőtlen üzérkedésnek nem sikerül megingatni Európa békéjét.


Németország hisz a magasabb igazságszolgáltatásban, amely nem engedheti meg, hogy ismét háború zuduljon a világra, egy olyan háború, amely a virágzó réteket vigasztalan pusztasággá változtatja és az emberek millióit vágóhídra viszi.

 

Az ilyen háborúnak csak egy győztes lenne: a bolsevizmus míg Európa valamennyi állama a legyőzöttek között foglalna helyet. Németország reméli, hogy továbbra is lesz a világnak annyi józan esze, hogy azt megakadályozza.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98