Dtum
Login with Facebookk
1941 | December

Sok fiatal a BKE vasárnapi versenyein

A fiatalok jegyében zajlott le a Budapesti Korcsolyázó Egylet vasárnapi mű és gyorskorcsolyázó versenye. Az öt számból álló műkorcsolyázó verseny csak 12 éven aluli lányok és junior hölgyek csoportjában hozott népesebb mezőnyt, a junior férfiak és felnőtt hölgyek kategóriájában egy-egy, a felnőtt férfiakéban pedig két versenyző indult.

A fiatal lányok közül a bájos Czeh Beatrix kiemelkedett a mezőnyből, megérdemelten jutott az elsőséghez Fiala Ágnes és Mesterházi Nagy Márta előtt. Ugyancsak biztosan jutott az első helyre a junior hölgyek csoportjában az igen tehetséges Kresz Lilly. Futását szinte kiforrott technikai biztonság jellemezte, benne láthatjuk az eljövendő magyar bajnoknőt.

Markóthy Irma és Bódy Marika között mindössze három pont a különbség elhelyezési sorrendben. Markóthy inkább invenciózusabb gyakorlatával végzett előbb, Bódy talán rutinosabb volt.

A junior férfiak versenyében az egyedül induló Kálmán Ferenc nem mutatott semmi különösebbet, míg a felnőtt hölgyek számában a szintén magában induló Saáry Marikától szép dolgokat is láttunk.

A felnőtt férfiaknál a kitűnő Király Edének Binder Sándor dr. nem jelent ellenfelet. Király gyakorlatával szépségben is, kivitelezésben is elsőrangút mutatott be. A táncversenyben a jól mozgó Parády-házaspár elsőségét nem veszélyeztette gyenge ellenfele.

Az 5000 és 1000 méteres gyorskorcsolyázó versenyen számos fiatal versenyző indult. A két győztesen, Kiliánon (9,56.8) és Gromán (1.58.6) kívül a többiek nem sokat mutattak. Idejük is túlhaladta a 10. illetve 2 percet. Érdekes megemlíteni, hogy az 1939-es bajnokságon négyen 9 percen belül futották a 5000 méteres távot. (Hídvéghy, Gündisch, Ladányi Gedeon és Enyedy.) Jelenleg ezek egyike sem versenyezhet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Bódy Marika Réti Éva Király Ede Kilián János Saáry lekörözi Kiss Árkádot a tavalyi walkover-bajnokot 5000 méteren Mérik a gyorskorcsolyázók idejét - Levitzky dr., Mérő dr., Liedemann dr. A magyar gyorskorcsolyázó élgárda 1939-ben - Gündisch, Ladányi Ernő és Gedeon, Hídvéghy, Enyedy, Somlay
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98