Dtum
Login with Facebookk
1941 | Szeptember

Legyőztük az olasz kerékpárosokat

Végre egyszer megint zsúfolásig megtelt a Millenáris-pálya. A híres olasz kerékpárosok vonzották a közönséget. Ünnepélyes külsőségek, értékes belső tartalom jellemezte a VI. magyar-olasz kerékpáros versenyt.

A repülőverseny szomorúan végződik. Minden egyes számot az olaszok nyernek. Nervi és Scrivanti úgy győznek Nagy és Pelvássy ellen, ahogy éppen akarnak. Az olaszok sorozatos győzelme ugyancsak lehangolja a közönséget, amely azonban lovagiasan elismeri, hogy - tudnak az olaszok. Ki hitte volna még ekkor, hogy a magyar fiúk, bravúros rajtaütéssel megfordítják az eredményt és legyőzik az olaszokat.

Az 1000 méteres időfutamot Éles nyerte (1 perc 15 mp.) az üldöző csapatversenyben az Éles-Karaki-Kovács-Nagy együttes izgalmas küzdelem után 2 méterrel legyőzte a Furini-Guglielmatti-Marini-Serivanti olasz csapatot és jeles vendégeink a kétüléses számban már csak 20:21-re tudták javítani az arányt. Győzött tehát Magyarország csapata, amely ezért a teljesítményért minden dicséretet megérdemel.

A magyar-olasz mérkőzés első „betétszáma” a 25 km-es motorvezetéses verseny volt, amelyben újra a kis Pataki József győzedelmeskedett és még Szekerest – a régi idők diadalmas hősét – is két körrel verte. A közönség még lelkesen ünnepli a gyerekképű Patakit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A győztes magyar üldöző-csapat - Nagy, Karaki, Kovács, Éles A magyar üldöző-csapat versenyben Dr. Tóth Bertalan a verseny előtt üdvözli Verri olasz csapatkapitányt A Pataki-testvérek - Pataki József, a motorvezetéses verseny hőse és bátyja Pataki Ferenc tornászbajnok
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98