Dtum
Login with Facebookk
1942 | Augusztus

1 leléptetés, 2 reális győzelem, 3 kiütés a hivatásos ökölvívó bajnokságon

A botrányos Szigeti-Moreyon mérkőzés meghozta a gyümölcsét: a profi ökölvívók bajnokságának első fordulójára félig se telt meg a Nemzeti Sportcsarnok. Igaz közrejátszottak ebben az első esti labdarúgó mérkőzések is, a közönség távolmaradásának a főfoka azonban mégis abban rejlett, hogy a komoly sportrajongók gyomrát túlságosan megfeküdte a legutóbb ezüstpapír-csomagolásban föltálalt műsorszám, amiről aztán kiderült, hogy közönséges műverekedés.

Most ezen a téren nem volt különösebb kivetnivaló, a mérkőzéseket sportszerű keretek közt bonyolították le, hibáztatnunk kell azonban, hogy Csiszár és Tanamár dr – a két leghatalmasabb magyar ökölvívó – nem kaptak megfelelő ellenfelet, akik teljes erőkifejtésre tudták volna őket kényszeríteni.

Az első két mérkőzés gyors kiütést hoz. Maráczi és Tanamár, akik amatőr korukban szép eredményekkel dicsekedhettek, játszva intézik el Andreidest, illetve Papp Jánost. Andreides vereségét a „frizúrája” is siettette, mert amíg annak rendezésével volt elfoglalva, fedetlenül hagyta a fejét és egymásután kapta az ütéseket.

Így azután túl hamar elkészült az erejével. (Nem volna helyes a „frizúra” terén is rendet teremteni?) Papp nem bírta a túl nagy súlykülönbséget és már az első menetben a földre került (7-ig!), majd a következő menetben beleszaladt Tanamár egyik ütésébe, ami ki is készítette.

Érzésünk szerint a kiütés nem volt teljes érvényű, de Papp örült, hogy a további ütések elkerülésével „kiszámoltathatta” magát. (Mint a csínytevő gyerek, aki már szeretne túl lenni a verésen.)

A Kubinyi-Papp József találkozó csak pár percig tartott, mert utóbbi nem érett a professzionista összecsapásokra. Hamar elkészült az erejével vesztét azonban mégse az okozta, hanem az, hogy Vinicey szövetségi kapitány, a mérkőzés vezetője sportszerűtlennek minősítette viselkedését és leléptette.

Papp veseütésre panaszkodott, ám az orvosi vizsgálat megállapította, hogy nem a veséje, hanem a kisbordájára kapott szabályos ütést. Kubinyi jó erőben van, képességeit azonban nem nyílt alkalma igazolni.

Váratlanul a legjobb mérkőzést kaptuk a Deli-Konkoly összecsapáson. Eleinte úgy látszik, hogy Deli fölényesen győz és Konkoly alig tudja feltartani az ütéseit. A 4-ik menettől Konkoly erősen feljön, néhány nagyon jó felütést visz be, és amikor a végső kettős gongütés elhangzik, a győzelem reményében boldogan ugrál a szorítóban, az eredményhirdető azonban Deli győzelmét jelenti be. Jogosan, mert Deli már az első három menetben bebizonyította felsőbbségét.

Most következik Frigyes Dezső nagy érdeklődéssel várt profi bemutatkozása, legújabb Európa-bajnokunk, azonban adós marad az erős ütésekkel és az ökölvívás művészetének a csillogtatásával. A minden erejét védekezésre használó Ebergényivel szemben persze fölényben van, biztosan nyer is, de a közönség csak a 6-ik menet élénk akcióinál melegszik kissé fel.

Az utolsó mérkőzésen öreg bajnokunkat, Csiszár Ferencet látjuk viszont. Halántéka már erősen őszülő, de az ütései kemények és bizony a vele szembeállított Pozsonyi egészen inferióris szerepet játszott és nagyon hamar „lefeküdt”. Amit a közönség elégedetlenül vett tudomásul, annál jobban ünnepelte a még mindig népszerű Cukit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Deli és Konkoly erős harca Frigyes sarokba szorítja ellenfelét Csiszár hatalmas ütése Pozsonyit a földre viszi
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Kiss Ferenc és 40 fürdőköpenyes hölgy esete a szigoru siófoki csendőrökkel Kiss Ferenc és 40 fürdőköpenyes hölgy esete a szigoru siófoki...
Egyébről sem beszélnek mostanában Siófokon, mint Kiss Ferencnek és...
Genf válogatottjai ellen is győzött Újpest Genf válogatottjai ellen is győzött Újpest
Újpest szombati győzelme után vasárnap Genfben mérkőzött. Eredetileg...
Bayreuth és a rádió Bayreuth és a rádió
Bayreuthot Wagner azért alapította, hogy a hétköznap kicsinységeit...
Válogatott csapatunk vereséget szenvedett Bécsben Válogatott csapatunk vereséget szenvedett Bécsben
Ausztria—Magyarország 2:1 (1:1) A magyar futballsport a párisi...
Ferencváros – BMTE 5:2 (3:0) Ferencváros – BMTE 5:2 (3:0)
A BMTE kezd, de a Ferencváros szerzi meg a labdát, Sárosi dr....
A franczia tábornok lakása Budapesten A franczia tábornok lakása Budapesten
A Budapestet megszálló entente-sereg parancsnokának, Henrys...
Az uj román helyzet Az uj román helyzet
Vasárnap reggel királyi dekrétum jelent meg. A királyi rendelet a...
Robert Browning -  Az elveszett kedves Robert Browning - Az elveszett kedves
Nos, vége! - s bármily fájó íz is, Úgy fáj-e, mint hivém? - Ha!...
Nagyszabású népruházati akciót terveznek őszre Nagyszabású népruházati akciót terveznek őszre
A ruházati anyagok termelése és forgalma ma egyik legfőbb gondja a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98