Dtum
Login with Facebookk
1942 | Július

Magyar sikerek a hivatásos ökölvívó mérkőzésen

Szigeti legyőzte Moreyont

Szombat este rég nem látott hatalmas népvándorlás indult meg a Beszkárt sporttelepe felé. A hűvös, szeles idő ellenére több mint 8000 néző szorong a tribünökön, hogy tanúja legyen a hosszú évek után ismét feltámadó hivatásos ökölvívó mérkőzésnek.

Első párul Kubinyi és Takács lépnek ringbe. Kubinyi nagyobb tudása mindjárt a mérkőzés elején kidomborodik s az első három menetben, több ízben is földre küldi ellenfelét, aki a negyedik, ötödik menetben ugyan meglepően feljavul, de végül is nem akadályozhatja meg Kubinyi győzelmét.

Ezután a frissiben hivatásossá vedlett Kővári és Deli mérkőznek. Látszik rajtuk, hogy nemrég még amatőrök voltak: ha kisebb tudást is, de gyorsabb iramot és nagyobb küzdőkedvet hoznak a ringbe. Úgyszólván végig verekszik az egész mérkőzést és csak minimális pontkülönbséggel győz a keményebben ütő Deli.

Most következik az est egyik legszebb mérkőzése, a boroszlói Európa-bajnokságot nyert Frigyes és az olasz Ansini között. Frigyes azonnal hatalmas iramban támad, csodálatosan szép felütésekkel, remek beugrásokkal támadja a nagyszerű izomzatú olasz boxolót, aki azonban egy gondolattal lassúbb, mint a magyar fiú és így csak ritkán tudja irtózatosan kemény ütéseit bevinni Frigyesnek, akit a végén megérdemelten hoznak ki győztesnek a pontozók.

Hatalmas üdvrivalgás fogadja az utánuk szorítóba lépő Szigetit és Moreyont. Szigeti szemmel láthatólag nagy akarással vívja első profi meccsét. Moreyon könnyen veszi dolgát, szinte játszik, ami a közönségnek nem tetszik és olykor-olykor hatalmas füttykoncertben tör ki. Végül is Szigetit hozzák ki győztesnek…

Befejezésül a nehézsúlyú Kőrösi és az olasz Mazzali mérkőznek. A sok szabálytalansággal tarkított mérkőzésben Mazzali eleinte jobbnak és mozgékonyabbnak látszik, lassan azonban megtörik támadó lendülete a masszív Kőrösin és vesztesként fejezi be a mérkőzést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98