Dtum
Login with Facebookk
1942 | December

A legtetszetősebb írások az ünnepi számokban

Minden karácsonykor megkérdezik a közönséget, hogy a napi- és hetilapok ünnepi számaiból melyik esemény, szépirodalmi vagy publicisztikai közlemény állott legközelebb a szívéhez? Szóval melyik ünnepi megnyilatkozás vagy cikk tetszett a publikumnak a legjobban!

Ezidén a huszonnégy legkülönbözőbb foglalkozású és társadalmi vallású olvasóhoz intéztünk kérdést és a válaszok tulnyomó többsége így hangzott:

1
. A Karácsony eseményei közül legmélyebb hatást XII. Pius pápa rádiószózata és Serédi bíbornok, Magyarország hercegprímása karácsony szentestéjén mondott szózata keltett.


2. A legértékesebb és legfeltűnőbb publicisztikai cikkek: Szegfű Gyula, ,,Válasz a magyar népi műveltség dolgában” (Népszava) és Herczeg Ferenc ,,Petőfi százhusz éves” cimű vezércikke (Pesti Hírlap).


3. Általános elragadtatással olvasták Heltai Jenő ,,Álmok” című klasszikusan nemes irályu, verőfényesen derűs novellisztikus karcolatát.


4. Az olvasók a legérdekesebb interjunak ,,Beszélgetés Szentgyörgyi Albert professzorral a tudományos felfedezésről” cimű közleményt ítélik, szerzője Kállai Gyula hírlapíró.


5. A legélvezetesebb visszaemlékezést Várady Zsigmondné a régi Sugárutról és ,,Örök pillanatok” címmel Barabás Endre írta.


6. A legműveltebb tanulmánynak Richelieu a témája, Gogolák Lajos tollából.


7. A legnagyobb visszhangot keltő kritikai cikket Erdődy János írta ,,Színjátszás vagy színpadi üzem” címmel Németh Antal ellen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98