Dtum
Login with Facebookk
1942 | December

Felgöngyölítették a Teleki-téri jegyüzérpiacot

A detektívek pénteken ujabb nagy razziát rendeztek a Teleki-téren, végigfésülték a bódékat, sátrakat és több jegyüzért értek tetten.

Többek között elfogták Böhm Károly állásnélküli szabósegédet, Tábit Bélánét, egy gyárimunkás feleségét és Müller Ferencné állásnélküli varrónőt. Beismerték, hogy a jegyüzérkedésen kívül kenyeret is adtak el, kilónként három pengőért, de vallomásuknak legértékesebb része az volt, hogy elmondták, ők csak megbízásból dolgoztak, a banda feje egy gyárimunkás, akinek nevét nem tudják.

Bemondásuk szerint másnap kellett volna a nekik átadott jegyekkel elszámolniuk.
Szombaton a jelzett időben a Teleki-tér egyik sátránál detektívek jelentek meg és széles körben gyűrűt vontak a sátor körül. A keresett bandafőnök megneszelte a bajt, igyekezett is menekülni, de nem tudott áttörni a detektívgyűrűn és elfogták.

Tóth Péter 40 éves gyárimunkás volt a jegyüzérbanda vezére, aki kihallgatása során bevallotta, hogy már több mint egy éve jegyüzérkedésből él és hosszú hónapok munkájával szervezte meg bandáját. Külön megfigyelőket tartott a Teleki-tér egyes pontjain, akik értesítették, ha baj volt, hogy kereket oldhasson, a többi alkalmazott pedig a jegyeket és a kenyeret árulta.

Sátrában rengeteg kenyér-, cukor-, zsír- és petróleumjegyet találtak és több mázsa kenyeret.

Állítása szerint csavargóktól, tolvajoktól és orgazdától vásárolta össze a jegyeket és ezeket ügynökei utján adta tovább. Bandavezért és megbízottait letartóztatták.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98