Dtum
Login with Facebookk
1938 | Augusztus

Elfogták az Erzsébetvárosi Színház furfangos betörőjét

Elfogták az Erzsébetvárosi Színház furfangos betörőjét – egy 14 éves kisfiút!

Vasárnap egy 14 éves fiút kísértek végig a főkapitányság folyosóján. Az Erzsébetvárosi Színház kézrekerült betörője volt, akit egy hete kerestek már.

 

Egy héttel ezelőtt az Erzsébetvárosi Színház személyzete feltörve találta a színház pénztárának jegyszekrényét. A detektívek kinyomozták, hogy a furfangos tolvaj a kerítésen mászott át, fölkúszott a zsinórpadlásra és onnan a színpadra ereszkedve jutott el a pénztárhoz. A pénztár csapóablakán bemászott és kutatni kezdett. A falban beépített vasdobozt talált, mely lakattal volt lezárva. A betörő sem a vasdoboz fedelét felfeszíteni, sem a lakatot kinyitni nem tudta, azért kivéste a falat a vasdoboz alatt s a résen át jutott a dobozban elhelyezet jegyekhez.

 

A személyzet, mikor fölfedezte a betörést, megállapította a jegyek számát és a következő napokban figyelték, hogy ki jelentkezik a lopott jegyekkel a színház jegyszedőnél. A következő napokon egyre többen jöttek lopott jegyekkel és a detektívek kérdésére részben az válaszolták, hogy a jegyeket az uccán találták, részben azt, hogy egy 14 éves kisfiútól vették. A detektívek a fiút, akiben a pénztártolvajt sejtették, napokon át hiába keresték.

 

Később a kihallgatás során a személyzet elmondotta, hogy a színház környékén újabban jegyűzérek garázdálkodnak. A detektívek ezeket kezdték keresni s a jegyűzérek bevallották, hogy az utóbbi időben a jegyeket színházépület mellett árusító gyümölcsárus 14 éves kisfiával vásároltatták, mert őket a személyzet már ismeri. A gyümölcskereskedő fiát lakásán nem találták és apja azt vallotta, hogy a fiú öt nappal ezelőtt eltűnt és ma érkezett meg – a Balatonról, ahol az eladott jegyekért kapott pénzből mulatott.

A rendőrség őrizetbe vette.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98