Dtum
Login with Facebookk
1942 | Február

A Műegyetem nyerte a teremkézilabda derbit

A teremkézilabda bajnokság során az e heti fordulóban került szembe egymással a mezőny két legerősebb csapata: az Elektromos és a MAFC. A bajnok Elektromos, mely a mérkőzés favoritja volt, váratlanul elég nagyarányú vereséget szenvedett a műegyetemiektől. A 14:8-as eredmény főleg az egyetemisták jobb rendszerének köszönhető.

Ez a rendszer, mely abból áll, hogy a játékosok csupán elállják az ellenfél elől a dobási szöget, anélkül, hogy igyekeznének megtámadni azokat, a műegyetemiek régi haditerve. Ők a szabadban is ezt a rendszert játszzák és igen bevált a teremben is. Érdekes, hogy mindeddig nem akadt ennek a rendszernek követője a többi csapat között. Az egész egyébként Dobler Antal Károly oktató érdeme.

A MAFC győzelmében oroszlánrésze van a fiatal Szabónak, aki a kapu remek őrének bizonyult. De jól játszott Takács és Eszéki is, akik a legtöbb gólt dobták. Az Elektromosoknál Fodor volt a legeredményesebb.

A két csapat felállása az alábbi volt:
MAFC: Szabó – Katona, Kostyál - Takács, Eszéki, Kapás.
Elektromos: Méray – Rákosi, Birtalan - Fodor, Cséfai, Levin.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A MAFC győztes csapata - Szabó, Eszéki, Kostyál, Takács, Dobler, a csapat mestere, Bognár játékvezető - Ülnek Katona, Kapás, Balogh II. Az Elektromos csapata - Méray, Rákossy, Fodor, Czédli intéző, Ujváry elnök, Papp, Birtalan, Cséfay (ülve) A teremkézilabda legfőbb vezetősége - Molnár Zoltán szövetségi kapitány, Bolner Pál ügyvezető elnök, Tóth József alelnök, a terembajnokság főrendezője, Palvin Kálmán játékvezető
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98