Dtum
Login with Facebookk
1942 | Július

Nyilatkoznak az FTC országos úszóversenyének győztesei

Az FTC kétnapos országos úszóversenye megmozgatta az úszósport híveit. A Nemzeti Sportuszoda nyitott nézőtere – különösen az első nap - megtelt érdeklődőkkel. Az idő minden tekintetben kedvezett a versenyzőknek. A közönség lelkesen biztatta kedvenc csapata versenyzőit. Szünetben a kispesti leventék zenekara szórakoztatta a közönséget.

A kétnapos verseny egyik legizgalmasabb száma a 100 méteres hölgyhátúszás volt, amelyben Novák Ilonka, Albach Edith és Lovász Gitta igen kemény küzdelmet vívtak. A versenyt Novák Ilonka nyerte 1 p 22 mp-es idővel s mögötte Albach Edith végzett.

A 200 méteres első-osztályú gyorsúszást közben lebonyolították. Tátos Nándor már előállott és gondolkozik, mit is feleljen kérdésemre 2 p 15.2 mp-es idejéről.
– Hála Istennek, túl vagyok a kereskedelmi érettségin. Most, mint érett ember szeretnék bekerülni a Kereskedelmi Bankba tisztviselőnek… Az eredményemről?... Mit mondjak? Jó! Egerben csak 3 p 24 mp-t úsztam. Szeretnék jobb időt úszni, mert megyünk július 15-re Darmstadtba, a németek ellen… Ott ki kell vágnom a rezet! Darmstadtból tovább megyek Hanooverbe… Természetesen győzni akarok!

Lőrinc Magda nyerte a 100 méteres hölgyúszást. Egy éve úszik.
– Nem akartam úszni. Az 1 p 41 mp-es időmet nem tartom jónak, de lesz még jobb is! Ínrándulással mentem a medencébe. Tavaly télen 1 p 35 mp-t úsztam…

Utána M. Mosonyi Klári és Török Teréz kerültek második, illetve harmadik helyre…
A 100 méteres hölgy mellúszásban új tehetség tűnt fel a tatabányai Killermann Klári személyében, aki nem más, mint Killermannak a híres futballistának 13 éves leánya… Keserű Alajos mondta róla, hogy ha vigyázva, szakszerűen növelik, európai hírű úszó lesz belőle.

Kérdésemre Killermann Klári elmondotta, hogy egy éve úszik.
– Ősztől felkerülök Budapestre, negyedik polgáriba. Itt majd gyakorolhatok, nem úgy mint Tatabányán, ahol télen gőzfürdőben úsztam. Tulajdonképpen csak júniustól szeptemberig gyakorolhattam egy húszméteres uszodában.

– Most fejlődik – szólt bele a beszélgetésünkbe Keserű, a szakoktatója – Nagy úszótehetség! 13 éves leány létére 1.34.6-ot úszott 100-on, ezzel legyőzte a legjobb magyar hölgyúszókat.

A 100 méteres hölgy gyorsúszásban Albach Edith győzött 1 p 14 mp-es idővel. Eredménye azért figyelemreméltó, mert ellenfele Novák Ilonka volt, akinek győzelmét mindenki várta. Albach Edith tavaly végzett, jelenleg gyorsírást tanul, „irodába akar járni” és szeretné legyőzni magyarországi és európai ellenfeleit.
– Tudom, hogy sokat kell addig gyakorolnom, de valamit csak javíthatok jelenlegi eredményemen - mondotta mosolyogva.

Föltétlenül fel kell figyelnünk Szathmáry Elemérre, a fiúk 50 méteres gyorsúszásának győzőjére. A 200 méteres hölgy hátúszás három első helyezettje: Novák Ilonka, 3 p 12.7 mp), Lovász Gitta (3 p 18.2 mp) s a harmadik Tusnády Zsuzsa. Novák Ilonka remek „finist” vágott ki!


A 400 méteres gyorsúszásban, a 200 méteres mellúszásban közepes eredmények születtek. 400 méteres gyorsúszásban sokat vártunk Tátosnak az idő elleni küzdelmétől. Ebből a küzdelemből azonban nem „jött ki” az az idő, amire vártunk a darmstadti német-magyar küzdelem előtt…

A 200 méteres első osztályú mellúszás Szegedi Sándor győzelmét hozta. A BSE fiatal úszójától sokat vártunk, azonban szorgalmasabban kell gyakorolnia. A 3x100 méteres első osztályú vegyes váltóban az UTE csapata került élre. A küzdelem gyenge sportot hozott. Az eredmények általában nagyon idényelejeiek.

A másodosztályú hölgyhátúszásban új tehetségek tűntek fel: Tusnády Zsuzsi, Tóth Mária és Kárpáti Éva. A 200 méteres ifjúsági hátúszásban Desztek Tamás, verhetetlen. Még sokat hallunk róla ezután, csak neki is többet kell gyakorolnia, ha a nagy magyar úszók nyomába akar jutni…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Novák Ilonka és Albach Edit a Képes Sport címlapján A 100 méteres hölgy mellúszás győztesei - Lőrincz Magda, Mosonyi Klári és Török Teréz Killermann Klári, a 13 éves úszóbajnoknő Albach Edit
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98