Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1942 | Július

Nyilatkoznak az FTC országos úszóversenyének győztesei

Az FTC kétnapos országos úszóversenye megmozgatta az úszósport híveit. A Nemzeti Sportuszoda nyitott nézőtere – különösen az első nap - megtelt érdeklődőkkel. Az idő minden tekintetben kedvezett a versenyzőknek. A közönség lelkesen biztatta kedvenc csapata versenyzőit. Szünetben a kispesti leventék zenekara szórakoztatta a közönséget.

A kétnapos verseny egyik legizgalmasabb száma a 100 méteres hölgyhátúszás volt, amelyben Novák Ilonka, Albach Edith és Lovász Gitta igen kemény küzdelmet vívtak. A versenyt Novák Ilonka nyerte 1 p 22 mp-es idővel s mögötte Albach Edith végzett.

A 200 méteres első-osztályú gyorsúszást közben lebonyolították. Tátos Nándor már előállott és gondolkozik, mit is feleljen kérdésemre 2 p 15.2 mp-es idejéről.
– Hála Istennek, túl vagyok a kereskedelmi érettségin. Most, mint érett ember szeretnék bekerülni a Kereskedelmi Bankba tisztviselőnek… Az eredményemről?... Mit mondjak? Jó! Egerben csak 3 p 24 mp-t úsztam. Szeretnék jobb időt úszni, mert megyünk július 15-re Darmstadtba, a németek ellen… Ott ki kell vágnom a rezet! Darmstadtból tovább megyek Hanooverbe… Természetesen győzni akarok!

Lőrinc Magda nyerte a 100 méteres hölgyúszást. Egy éve úszik.
– Nem akartam úszni. Az 1 p 41 mp-es időmet nem tartom jónak, de lesz még jobb is! Ínrándulással mentem a medencébe. Tavaly télen 1 p 35 mp-t úsztam…

Utána M. Mosonyi Klári és Török Teréz kerültek második, illetve harmadik helyre…
A 100 méteres hölgy mellúszásban új tehetség tűnt fel a tatabányai Killermann Klári személyében, aki nem más, mint Killermannak a híres futballistának 13 éves leánya… Keserű Alajos mondta róla, hogy ha vigyázva, szakszerűen növelik, európai hírű úszó lesz belőle.

Kérdésemre Killermann Klári elmondotta, hogy egy éve úszik.
– Ősztől felkerülök Budapestre, negyedik polgáriba. Itt majd gyakorolhatok, nem úgy mint Tatabányán, ahol télen gőzfürdőben úsztam. Tulajdonképpen csak júniustól szeptemberig gyakorolhattam egy húszméteres uszodában.

– Most fejlődik – szólt bele a beszélgetésünkbe Keserű, a szakoktatója – Nagy úszótehetség! 13 éves leány létére 1.34.6-ot úszott 100-on, ezzel legyőzte a legjobb magyar hölgyúszókat.

A 100 méteres hölgy gyorsúszásban Albach Edith győzött 1 p 14 mp-es idővel. Eredménye azért figyelemreméltó, mert ellenfele Novák Ilonka volt, akinek győzelmét mindenki várta. Albach Edith tavaly végzett, jelenleg gyorsírást tanul, „irodába akar járni” és szeretné legyőzni magyarországi és európai ellenfeleit.
– Tudom, hogy sokat kell addig gyakorolnom, de valamit csak javíthatok jelenlegi eredményemen - mondotta mosolyogva.

Föltétlenül fel kell figyelnünk Szathmáry Elemérre, a fiúk 50 méteres gyorsúszásának győzőjére. A 200 méteres hölgy hátúszás három első helyezettje: Novák Ilonka, 3 p 12.7 mp), Lovász Gitta (3 p 18.2 mp) s a harmadik Tusnády Zsuzsa. Novák Ilonka remek „finist” vágott ki!


A 400 méteres gyorsúszásban, a 200 méteres mellúszásban közepes eredmények születtek. 400 méteres gyorsúszásban sokat vártunk Tátosnak az idő elleni küzdelmétől. Ebből a küzdelemből azonban nem „jött ki” az az idő, amire vártunk a darmstadti német-magyar küzdelem előtt…

A 200 méteres első osztályú mellúszás Szegedi Sándor győzelmét hozta. A BSE fiatal úszójától sokat vártunk, azonban szorgalmasabban kell gyakorolnia. A 3x100 méteres első osztályú vegyes váltóban az UTE csapata került élre. A küzdelem gyenge sportot hozott. Az eredmények általában nagyon idényelejeiek.

A másodosztályú hölgyhátúszásban új tehetségek tűntek fel: Tusnády Zsuzsi, Tóth Mária és Kárpáti Éva. A 200 méteres ifjúsági hátúszásban Desztek Tamás, verhetetlen. Még sokat hallunk róla ezután, csak neki is többet kell gyakorolnia, ha a nagy magyar úszók nyomába akar jutni…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Novák Ilonka és Albach Edit a Képes Sport címlapján A 100 méteres hölgy mellúszás győztesei - Lőrincz Magda, Mosonyi Klári és Török Teréz Killermann Klári, a 13 éves úszóbajnoknő Albach Edit
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Pilótaiskola a tanteremben Pilótaiskola a tanteremben
Az érdekes a dologban az, hogy ebben a pilótaiskolában nem elméleti...
A Norris-tó világcsodája A Norris-tó világcsodája
Fogy a szén! A szakemberek ijedt kiáltása ismételten végigszántott a...
Kárpáti Ima Kárpáti Ima
Ez a czíme Sas Náci legujabb dalszerzeményének, mely két oldalu...
Záróra Záróra
Az irónak mindig számolnia kell a közönségével és pláne az...
Lánczy Leó alapitványai Lánczy Leó alapitványai
Félszázados közéleti tevékenységének jubileumát azzal üli meg Lánczy...
Jászai Mari és Gyulai Pál afférja Jászai Mari és Gyulai Pál afférja
Hevesi András Boulevard című tanulmányában a magyar irodalom rövid,...
A vidék szenzációs előretörése a 15 km-es futóbajnokságban A vidék szenzációs előretörése a 15 km-es futóbajnokságban
A BBTE Széna-téri pályáján ragyogó napsütésben futották le vasárnap...
A műhelyben A műhelyben
Nem tudom milyen véletlen juttatott eszébe Osvát Ernőnek engem: Ady...
Ausztria – Magyarország 3:1 (0:0) Ausztria – Magyarország 3:1 (0:0)
A magyar és osztrák válogatottak hetedik háborus találkozása az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98