Dtum
Login with Facebookk
1942 | November

Magyarország legyőzte a német és az olasz kardvívó csapatot

Vincze András ny. altábornagy, a Magyar Vívó Szövetség elnökének központi irányítása mellett pénteken, szombaton és vasárnap bonyolították le Olaszország, Németország és Magyarország vívóinak mérkőzését. A rendezőség mintaszerűen látta el tisztét és a három nemzet vívóinak küzdelme mindvégig színvonalas volt.

Szombaton éjjel ért véget a kardvívó csapatküzdelem. Magyarország 15:1 arányban győzött a német kardcsapat ellen. A magyar színeket Kovács, Gerevich, Rajcsányi és Berczelly képviselte. A németek egyetlen győzelmét Escher szerezte, még pedig úgy, hogy 5:1 arányban verte Gerevichet.

Későre járt az idő, amikor a világbajnoki küzdelemmel felérő magyar-olasz mérkőzésre került a sor. Az előkelőségek élén megjelent ifjú vitéz Horthy Miklós, vitéz Litthay András vezérezredes. A magyar csapat 9:3 arányban megnyerte a mérkőzést.

Kovács 1, Gerevich, Rajcsányi és Maszlay 2-2 győzelmet aratott. Kovács megverte a három legnagyobb olasz kardvívót: Pistant, Gaudinit és Marzit.

Vasárnap délelőtt a női tőrvívó csapatversenyt bonyolították le, erről külön cikkben számolunk be.

Vasárnap délután kezdődött a kardvívás egyéni küzdelme. Az egyéni kardvívás ünnepélyesen kezdődött. Délután félnégykor felvonultak a porondra a résztvevő csapatok, majd eljátszották a három nemzet himnuszát. Zsúfolt nézőtér előtt a magyarok mérkőztek egymással.

Lapzártáig a következő mérkőzéseket vívták le: Kovács-Gerevich 5:1, Rajcsány-Gerevich 5:0, Kovács-Rajcsányi 5:4, Gerevich-Filográd 5:4, Rajcsányi-Gaudini 5:1. Ragyogó szép küzdelem volt. Kovács-Eisenecker 5:0, Lipser-Rajcsányi 5:4.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kovács Pál az egyéni kardverseny győztese Rerrich Béla a párbajtőr győztese Gustavo Marzi (Olaszország) nyerte a tőrvívást A 155 cm-es német Fisenecker és a két méter feletti Gaudini küzdelme A kardvívó mérkőzések zsúfolt nézőtér előtt zajlottak A kormányzó fia Vincze András elnökkel a díszpáholyban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98