Dtum
Login with Facebookk
1943 | Július

Holtversenyben a Postás nyerte meg az Aranykerék-versenyt

Liszkai legyőzte Nagy Bélát a motorvezetéses versenyben

A Magyar Kerékpáros Szövetség szombaton este rendezte meg az első villanyfényes motorvezetéses versenyét és az Aranykerék-díjért folyó küzdelem döntőjét a Millenáris betonpályán. Jóval a küzdelmek megkezdése előtt már szépszámú közönség van együtt.

Háromnegyed hétkor, amikor a tiszta fehérbe öltözött FTC és a kékbe öltözött Törekvés versenyzői kivonultak a pályára, a tribünön, a korzón és az állóhelyen már több mint 10.000 ember szorong. A kerékpárszezon két legnagyobb versenyét rendezték meg egyszerre.

Az Aranykerékért már négy hete vívnak erős harcot egymással az FTC, BSzKRt, Törekvés és a Postás legénysége és ezen a versenyen dőlt el a legnagyobb kerékpáros díj sorsa. A másik külön csemege Nagy Bélának, Liszkainak és Patakinak az 50 kilométeres motorvezetéses versenye volt.

Az Aranykerékért először a Törekvés legénysége az FTC-vel állt szemben. A Törekvés a verhetetlennek hitt FTC-t 23:17 arányban győzte le. Ezzel a vereségével a biztos bajnoknak látszó FTC esélyei nagyon megcsappantak. Egyénileg Ragó (Törekvés) 10, Morvai (FTC) 7, Vida (FTC) 6 pontot szerzett.

Az FTC-Törekvés - viadal után került sor a Postás - BSZKRT összecsapására. Ha a Postás 10 pontnál többet győz, ő lesz az Aranykerék védője – mondták a szurkolók egymásnak. A postás nagy erővel kezd, remekül hajtják a gépet és a végén teljesen megérdemelten 31:9 arányban győzik le a BSzKRt-ot. Egyénileg Gál lő, Nótás 13, Pelvási pedig 7 ponttal foglalta el az első három helyet a Postás részére.

Az Aranykerékért folyó küzdelemben holtverseny után a Postás győzött, második a Törekvés, míg harmadik az FTC egyesülete lett. A Postás ezúttal másodszor nyerte meg ezt a szép vándordíjat.

A kezdők térelőny nyerő versenyében a tehetséges párosversenyt nagy küzdelem után a Nyilas-Morvai kettős nyerte meg 10 ponttal, második Sipos-Tóbiás 5 ponttal.

Háromnegyed 9 előtt 5 perccel került sor a nagy érdeklődéssel várt motorvezetéses versenyre. Liszkai már az első köröknél nagy erővel tör az élre az 50. kör után lekörözi Kárászt, majd Patakit, Nagy Bélát is kiszorítja, de többszörös bajnokunk nagy erőlködéssel vissza tudja verni Liszkait.

Az utolsó húsz körben óriási iramú, öldöklő harcot vív egymással Liszkai és Nagy, végül Liszkai kitűnő 44. p. 20 mp-es idővel győz az 50 kilométeres motorvezetéses versenyben Nagy Béla előtt. A harmadik helyet Pataki foglalta el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Postás győztes csapata - Pelvássy, Nótás, Szabó László szakvezető, Schmiedt, Gere.jpg A Törekvés csapata - Horváth szakosztályvezető, Farkas, Liszkay, Nagy, Knob, Marosi Béla szakosztály elnök.jpg Egy pillanattal az egyik bukássorozat után.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Josephine Baker – Suboticán? Josephine Baker – Suboticán?
Egy tízenkilenc éves délvidéki lányról hallunk egyik olvasónktól....
Rekordjavítások a Magyar Úszó Szövetség versenyén Rekordjavítások a Magyar Úszó Szövetség versenyén
A vasárnapi propaganda-versenyére, a népszerű helyárak ellenére, csak...
Érdekes bűnperek Érdekes bűnperek
Valóságos forrongást idézett elő annak a bünpörnek a tárgyalása,...
Kürti Pál -  Kassák Lajos Kürti Pál - Kassák Lajos
Kassák Lajos két új könyve a legtisztább művészi akarások világába...
Két Verlaine-vers Két Verlaine-vers
A zongorán az alkony tüze lángol csókokkal illetik keskeny kezek. ...
A szerb király és a királygyilkosok A szerb király és a királygyilkosok
Mint egy bécsi ujság belgrádi tudósítása írja, Péter király trónja...
Az angol király beszéde az Egyesült Nemzetek közgyűlésén résztvevő 51 nemzet képviselőihez Az angol király beszéde az Egyesült Nemzetek közgyűlésén résztvevő 51...
Az Egyesült Nemzetek megnyitó közgyűlését ma délután tartják meg...
Kis népek hivatása Kis népek hivatása
Victor Hugo nyolcvanadik születésnapján a külföldiek is hódoltak...
Az MTE országos atlétikaversenye Az MTE országos atlétikaversenye
Kovács György a távolugrásban, 7m 07 cm, Forgács Ferencz 3000 méteren...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98