Dtum
Login with Facebookk
1942 | Május

Négy egyesület válogatott kerékpárosainak izgalmas összecsapása a Millenárison

Ragyogó napfényben, mintegy 2500 főnyi néző előtt vonultak fel az FTC, MPSE, Törekvés és WMTK legjobb kerékpározói, hogy kivívják a diadalt egyesületüknek a repülőversenyben, az ezeréves időfutamban, az üldöző csapatversenyben és a kétüléses párviadalban.

Az ég kéklett, a nap erősen tűzött a Millenáris betonteknőjére, úgyhogy a pálya északi, keleti és nyugati oldalán ülők csak úgy törülgették arcukról a forró verítéket. Főleg az egyesületi szurkolók tenyereinek összecsapódását hallottuk négy óra után tíz perccel.

Ezek a tapsok azonban nem a versenyzőknek szóltak, hanem a rendezőséget figyelmeztették, hogy négy óra már elmúlt, a versenyt meg kell kezdeni. Észbe is kapott a rendezőség körülbelül fél ötkor és megkezdődött a nagy összecsapás.

Először az FTC-MPSE repülőviadalára került sor, amelynek első futamában Tenzel, a MPSE versenyzője legyőzte Vidát, a második futamban Morvay kemény küzdelemben az FSC-nek szerzett pontot az MPSE-beli Vargával szemben.

A Törekvés SE-WMTK repülőviadalában először Hettlinger a Törekvés és Rajczy, a WMTK versenyzője kerültek szembe. Rajczy okosan verte meg ellenfelét, csak az utolsó időben dolgozott teljes erőbedobással. A negyedik futamban Nagy Béla, a Törekvés kiváló versenyzője legyőzte Zselenszkát.

A kezdők versenyében célba értek a következő sorrendben: 1. Nagy Zs., Törekvés, 2. Áry. Kitartás, 3. Hidvéghy Sólyom KE.

A 24 körös, tíz kilométeres pontversenyben Éles győzött 19 ponttal. A tíz kilométeres pontversenyben Toma, a Postás SE versenyzője került második helyre 14 ponttal és Ladányi Ernő MAC, harmadik helyre 13 ponttal. 4. Karaki, BSzKRt. 5. Szalay, Postás, 6. Nótás. Póstás SE.

Az FTC-MPSE üldöző csapatversenyében az FTC győzött 12:11 arányban s a WMTK-Törekvés SE küzdelmében a WMTK 14:9 arányú győzelmet aratott. Legjobb időt futott ebben a versenyhen a négy egyesület versenyzői közül Zselenszka, a WMTK versenyzője, akinek ideje 1 p. 19.2 mp. Rajczy WMTK és Morvay FTC, ideje 1 p 19.8 mp.

Éles az 1000 méteres kísérleti időfutamban az év legjobb eredményét érte el 1 p 17 mp-es idejével!

A kezdők ötkörös térelőny-versenyében 1. Tóbiás SKE, 2. Áry KKK. 3. Nagy Zs. Törekvés.

Az FTC-MPSE kétüléses kerékpárversenyében győzött az FTC 89:17 arányban s a Törekvés-WMTK küzdelmében 24:24 arányú küzdelmet vívtak az egyesületek versenyzői.

A pontversenyben indulók részére térelőversenyt rendeztek első- és másodosztályú versenyzőknek, amelyben 1. Ujváry Testvériség, előnye 140 m., 2. Faludi KSzK. előnye 120 m., 3. Osztás, Törekvés, 100 m., 4. Ladányi G. MAC 50 m.

Ez a verseny készülődés volt a június 14-iki magyar-német válogatott kerékpárversenyre, amelyet Boroszlóban bonyolítanak le.

Műszaki okok miatt az MKSz első két versenyén nem szerepelhetett motorvezetéses viadal, ezek a műszaki akadályok azonban most megszűntek és a május 31-iki pályaversenyen újra feldübörögnek a vezető motoróriások.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Törekvés-WMTK repülőfutamában Rajczy (WMTK) figyeli Hettlingert, az ellenfelét Az FTC győztes csapata az üldöző csapatversenyben A 10 kilométeres verseny mezőnye Éles miután az 1000 méteres időfutamot 1p 17mp alatt kerékpározta
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Amerikai levél. Irta: erdőbaktai Gottesmann Raoul Amerikai levél. Irta: erdőbaktai Gottesmann Raoul
Woodstreeti lakásom ablakaiból egy kolosszális méretü tribünt lehet...
A Minotaurus typheus A Minotaurus typheus
Nem a legenda szörnyetegéről van szó, hanem egy nagyon szerény kis...
Ferencz Ferdinánd Pétervárra utazik Ferencz Ferdinánd Pétervárra utazik
Félhivatalos hiradás szerint Ferencz Ferdinánd főherczeg február...
A patina vagy nemesrozsda , elektrolízises módszer A patina vagy nemesrozsda , elektrolízises módszer
Mesterséges patina előállításában a kémiai eljárások mellett fontos...
A BKE nyerte Budapest bajnokságát A BKE nyerte Budapest bajnokságát
Nagy hidegben, erős metsző szélben játszották le Budapest...
Sztranyovszky államtitkár elítéli a lakosság első-, másod- vagy harmadrendű hazafira való osztását Sztranyovszky államtitkár elítéli a lakosság első-, másod- vagy...
Gáspárdy Elemér kormánypárti képviselő vasárnap tartotta...
Védekezés az épitő balesetek ellen Védekezés az épitő balesetek ellen
A fővárosi tanács szabályrendeletben akarja megakadályozni, hogy az...
A Műcsarnok őszi tárlata A Műcsarnok őszi tárlata
Az első teremben a közelmultban elhunyt Vágó Pál képei, óriási...
Anyagbeszerző Központ Anyagbeszerző Központ
Mióta a kormány által tervezett Központi Anyagbeszerző Hivatal...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98