Dtum
Login with Facebookk
1943 | Október

Kifogástalanul dolgozik a lakáshivatal az ügyfél- és protekcióáradatban is

Dr. Szentmiklósi József főjegyző, a székesfővárosi lakáshivatal főnök igen érdekes és megszívlelésre méltó megállapításokat tett az illetékes bizottság előtt a lakásügyekről tartott beszámolójában. Kitünt szavaiből, hogy sokan afféle közvetítő hivatalnak tekintik a vezetése alatt álló ügyosztályt. Vannak, akik már tíz év óta laknak ugyanabban a lakásban és onnan akkor sem költöztek el, amikor még szabadon bérelhettek volna lakást. Most azt hiszik, hogy ütött az ő konjunktúrájuk órája és olcsó főbérleti lakást kereshetnek maguknak. A lakás-ügyosztály naponta körülbelül 200 levelet kap, ami szomorúan igazolja a protekció dühöngését.

Közölte Szentmiklósi főjegyző, hogy 1943-ban 63.304 ügydarabot iktattak.
Naponta 1500-2000 személy keresi fel az ügyosztályt, ennek következtében csak délután és éjjel végezhetnek érdemi munkát. Ez arra kényszeríti az ügyosztályt, hogy rövidesen csak a hét három napját tartsák fent a felek fogadására, mert a félforgalom korlátozása erősen javítja a hivatal munkatempóját. Kétségtelen, hogy a székesfőváros polgármestere nem azért vállalta magára ennek a súlyos, bonyolult ügykörnek az ellátását, mert lakást kívánt biztosítani azoknak, akik azelőtt albérlők, takarításért lakók, ágyrajárók, házfelügyelők voltak és most főbérleti lakást szeretnének kapni.

Kevés remény van arra, hogy a közönség megszívlelje Szentmiklósi főjegyző kijelentéseit.
A protekció tovább is ki fogja nyujtani csápjait a megürülő lakások felé, a közönség továbbra is az indokolatlan és törvénytelen igények ezreivel fogja elárasztani a hivatalt. Mégis megnyugtató, hogy Szentmiklósi József dr. főjegyző és munkatársai ebben a szörnyű forgatagban, ügyfelek és akták beláthatatlan áradatában is pontosan, higgadtan és igazságosan végzik munkájukat.

A legnehezebb időszak megítélésünk szerint már elmúlt:
rövidesen új kislakások készülnek el és mód lesz arra, hogy az arra leginkább rászorulóknak lakást kialakítsanak. Szentmiklósi József személye egyébként a közvélemény előtt biztosíték arra, hogy Szendy polgármester intencióihoz híven, a törvények és rendeletek szellemében és tárgyilagos mérlegelés alapján történik a lakáskérések elbírálása. Számottevő javulást várhatunk attól is, hogy a lakáshivatal rövid időn belül sokkal megfelelőbb, tágasabb helyiségekbe költözik, az ügyfelek részére pedig olyan várócsarnok épül, amely közvetve lehetővé teszi az ügyfelek gyorsabb meghallgatását és kiküszöböli a kínos utcai sorbanállást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98