Dtum
Login with Facebookk
1944 | Május

Két potya gól és kél tizenegyes a Gamma - Újpest találkozón

Az Újpestnél Jakab és Jobbágy, a Gammánál Siklós, Komlódi, Papp és Nagy III. játéka jelenti a kísérleti, illetve kényszermegoldást. Bár az Újpest támad, mégis látható, hogy a Gamma fiataljai jobban játszanak, mint az újpestiek. Egy lefutásból Nagy III veszélytelenül bead, a labdát azonban Bíró hátvéd váratlanul az újpesti kapu sarkába helyezi (1:0).

A fellelkesedett Gamma támad. Patkolót Balogh II lekeresztezi. Patkoló elesik, a játékvezető elhamarkodva 11-est ítél. Horváth a sarokba lő (2:0). Az Újpest Pozsonyi bődületes kapufájával válaszol. Végigtámadja a félidőt, de a kemény Gamma-védőkkel nem bír.

A második félidőben tovább támad az Újpest. Az egyenlítés azonban csak a mérkőzés végén sikerül. Először Pozsonyi beadásához ér kézzel a hatos vonalon Szabó. A megítélt 11-est Szusza a kapu közepén bebombázza. Tóth Gyurka alig tudott elugrani a labda elől (2:1).

Jobbágy végre egy veszélyesen csavarodó szögletével véteti magát észre. Három Gamma-védővel ugrik Zsengellér. Négyen a labdával együtt a hálóba esnek (2:2).

A Gamma lelkesebb játéka megérdemelt pontot szerzett az erősen tartalékos csapatnak. Tóth igen bizonytalan volt. Pózolására egy ízben majdnem ráfizetett. A három hátvéd keményen, sőt Kánya néha túl keményen játszott. A levegőben ők voltak az urak. A két fedezet jól játszott. Elől Liszkay II volt a legjobb, aki egyébként túltett az újpesti „nagy” csatárokon is. A fiatalok ügyesek.

Az Újpest védelme a mérkőzés nagy részében fölénybe nyomta az ezúttal is gyatra csatársorát. Itt csak Bíró borzongatta meg néha a lila-fehér hívők idegeit Balogh II volt a legjobb ebben a sorban. Fedezeteknél Balogh „Bonzó” régi keménységével, Széphegyi pedig állandóan rossz leadásaival tűnt ki. A csatársorból csak Pozsonyit lehet dicsérni.

Sós Károly, a Gamma edzője:
- A fiatalok bátran küzdöttek. Az eredménnyel elégedett vagyok, az megfelel a játék képének.

Majerszky János, az Újpest igazgatója:
- Csatársorunk ismét gyenge napot fogott ki. Jobbágy játékán nagyon meglátszik a hosszú pihenő.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Szusza küzdelme a labdáért Kónya és Horváth társaságában.jpg Az Újpest és a Gamma együttesei.jpg
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98