Dtum
Login with Facebookk
1943 | Június

Újpest – Ferencváros 2:2 (2:1)

Állandóan támadott a Ferencváros, de meddő volt a csatársora

Üllői-úti sporttelep. 30.000 néző. Játékvezető: Palásti.
Csupa szín az Üllői-úti sporttelep. A régi idők nagy derbijeire emlékeztetett a Ferencváros és az Újpest bajnoki mérkőzése annak ellenére, hogy a küzdelem eredménye nem volt befolyással a bajnoki táblázatra. Néha-néha egy kis izgalom akadt, általában azonban sportszerű keretek között folyt le az izgalmas mérkőzés, amelyen mindkét csapat tagjai rendkívül sok hibát vétettek.

Voltak olyan hibák is, amikor az ellenfél játékosainak továbbították a labdát döntő helyzetekben. A mérkőzést megelőzően a Ferencvárosban trénerválság volt és Schaffer Alfréd, a régi idők legendás játékosa és oktatója vette át a Ferencváros szakvezetését. Schaffer csak az új évadtól kezdődően ígérte meg a Ferencváros nagyobb vonalú javulását, de már most az volt a sakkhúzása, hogy öregeket állított a csatársorba.

A mérkőzés képe azt mutatta, hogy Schaffer taktikája helytelennek bizonyult. Sohasem szoktunk beavatkozni az egyesületek csapatösszeállítási kérdéseibe, ez alkalommal azonban kézenfekvő volt, hogy Finta helyett a fiatal Onódinak kellett volna játszani.

Sárosi dr mellett remekül „élhetnek” a gyors és fürge fiatalok… Toldi viszont tanújelét adta annak, hogy öreg futballista nem vén futballista. A csatársoron múlott, hogy a Ferencváros végül is vereségnek beillő döntetlen eredményt ért el.

Az Újpest a játék elején 2:0 arányban vezetett. A 6. percben sarokrúgás után a kaputól 20 méternyire álló Baloghoz került a labda, aki laposan küldte a kapu felé. Zsengellér felemelte a lábát, Tátrai is, egyikük sem ért a labdához, amely besurrant a ferencvárosi kapuba. A 17. percben Lázár mellett elment Várnai, középre adta a labdát, fedezetlenül állt a Szusza és védhetetlenül lőtte a labdát a kapuba.

Ettől a két támadástól függetlenül sokkal többször nyomult fel a Ferencváros, de a csatársor - meddő volt. Most még nagyobb ferencvárosi fölény alakult ki, majd a 36. percben Sárosi Béla középre dobott labdáját Sárosi György csúsztatott fejessel küldte a hálóba. 2:1.

A második félidőben Bíró a tizenhatos vonalon fellökte Fintát. Sárosi Béla az újpesti sorfalon keresztül lőtte be a kiegyenlítő gólt. Ezután az Újpest védekezésre helyezte a fősúlyt, a Ferencváros fedezetsora újabb és újabb labdákkal tömte a csatársort, de minden hiába. A legnagyobb gólhelyzetek is eredménytelenek maradtak. Palásti egy-két hibától eltekintve, sportszerűen és közmegelégedésre látta el tisztét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Toldi támadja Sziklait, de a kapus magabiztosan szerzi meg a labdát Sárosi dr. szerzi a Ferencváros első gólját Sárosi Béla bedobása után Schaffer a Ferencváros kispadján
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98