Dtum
Login with Facebookk
1944 | Szeptember

Radikális intézkedéseket sürget a főváros a tüzifa biztosítására

A háborús nehézségek miatt a tüzifa-felhozatal az elmult hetekben sem javult, s ezért a főváros vezetősége a közelmultban – most már negyedszer – újabb felterjesztésben sürgette a tüzifa-árak gyors rendezését. A napokban a kormányhoz intézett felterjesztésben a főváros sürgette azt is, hogy a fa kitermeléséhez és leszállításához munkáscsapatokat bocsássanak a termelők rendelkezésére, lássák el a munkásokat maximális áron élelmiszerrel, ruházattal és főleg bakancsokkal, mert csak ezekkel az intézkedésekkel biztosítható a fakitermelés.

A főváros ipari és kereskedelmi ügyosztálya statisztikát állított össze az elmult hónapokban Budapestre hozott tüzifamennyiségről:
míg a mult év áprilisában 4105 vagón tüzifát hoztak a fővárosba, addig ez év áprilisában mindössze 1066 vagón tüzifát hoztak fel, a mult év májusában a tüzifa felhozatal 6261 vagónra emelkedett, az idén csupán 2493 vagón került májusban a budapesti piacra. A mult év júniusában a tüzifafelhozatal 7291 vagón volt, idén júniusban a felhozott tüzifa mennyisége 2580 vagón volt.

Ezek az adatok indokolják a főváros vezetőségének sürgetését,
hogy a kormány a legradikálisabb intézkedésekkel tegye lehetővé a tüzifa-kérdés rendezését, mert már beköszöntött az ősz, s közelednek az esős hónapok.

Értesülésünk szerint a Faforgalmi Központ az erdőbirtokosoknak
úgynevezett erdőkönyvet rendszeresített, ami lehetővé teszi a tüzifa termelésének és az erdei rakodótól a vasutállomásig való leszállításának ellenőrzését. A Faforgalmi Központnak a katonailag szervezett munkavezető törzsek fokozottabb bekapcsolása útján a tüzifa termelését és leszállítását máris sikerült fokoznia. A főváros vezetősége a Faforgalmi Központ legutóbb kiadott rendelkezéseitől is várja a tüzifaellátás javulását.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98