Dtum
Login with Facebookk
1945 | December

Kötéláltali halált kért a népügyész Rajniss Ferencre

A Rajniss-per bizonyítási eljárása ma, a délelőtti órákban végetért. Utolsó tanúként kihallgatták Kacsóh Bálint volt államtitkárt, aki vallomásában megfestette Magyarország gazdasági helyzetét a fasiszta korszak alatt. Meggyőződése szerint Németország elsősorban Magyarországot szemelte ki és ide küldte ötödik hadoszlopát, hogy gazdaságilag kihasználja és lehetetlenné tegye, - Kacsóh hangoztatta, hogy a svábok és svábszármazású magyarok voltak élcsapatai mindenkor a hitleri államalakulatnak.

A tanú kihallgatása után a bíróság iratok ismertetését rendelte el, majd annak befejezése után a koradéli órákban átadta a szót Erőss János népügyésznek, aki nagyhatású vádbeszédében mindenre kiterjeszkedő módon bizonyította Rajniss gonosztetteit. Bűnösségét minden vádpontban a legteljesebb mértékben találta bizonyítottnak s ezért a földi igazságszolgáltatás legsúlyosabb büntetését: a kötéláltali halált kérte Rajniss fejére.

Erőss János után Katona Jenő politikai ügyésznek adja át a szót az elnök, akinek vádbeszéde minden valószínűség szerint kitölti a mai tárgyalási napot.

Holnap, csütörtökön, Berecz Sándor dr. mondja el védőbeszédét, majd az utolsó szó jogán Rajniss Ferenc felszólalása következik. A Népbíróság ezután tanácskozása vonul vissza, hogy meghozza ítéletét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98