Dtum
Login with Facebookk
1945 | Június

Ferencváros – Ganz 11:0 (2:0)

Góllövő: Kubala, Kubala, Sipos, Mike, Sárosi dr., Mike, Kubala, Mike, Kubala, Kubala, Sárosi dr.

Üllői-út, 5000 néző – Vezette: Szabados
A mérkőzés előtt a Ferencváros öltözőjében Szabó edző serkenti a csatárokat:
- Ne fukarkodjatok a lövésekkel!
A Ganzistáknál nagyon jó a hangulat. Ladányi tréfásan mondja:
- Majd ha 2:0-ra vezetünk, ne veszítsétek el a fejeteket!

Így áll fel a két csapat:
Ferencváros: Csikós – Rudas, Onódy – Sárosi III., Kéri, Lakat – Sipos, Kubala, Mike, Sárosi dr., Gyetvay.
Ganz: Gyuris – Vasadi, Sidó II. – Szekeres, Várszegi, Török – Szabó, Komáromi, Pál, Ladányi, Fehér.

A Ferencváros kezdi a játékot, de az első percekben a Ganz feltűnően jól tartja magát. A 6. percben Sárosi dr-Kubala adogatás után Mike lövését Gyuris kiüti és a jól helyezkedő Kuala közelről bevágja 1:0.

Gyetvai pompás beadását Sipos kapja és remek lövése a felső lécet találja el, Sárosi dr. a balszélre verekedi ki magát, a belsők rontanak, Sipos lő. Vasadi azonban a sarokban áll és menti a biztos gólt. Mike megsérül a fején. Az oldalvonal mellett ápolják.

Nagy fölényben játszik a Ferencváros, ám a csatárok lövései nem sikerülnek, Sárosi Béla beadása Várszegi fejéről pattan ki szögletre, berúgás után Sárosi Béla beadása Várszegi fejéről pattan ki szögletre, berúgás után Sárosi Béla vágja fölé a labdát. Sárosi dr. nem tudja levenni öccse előrevágott labdáját.

Sipos jól rohan a szélen, Gyuris önfeláldozó módon szedi le lábáról a labdát. A lassú Pált könnyen éri be a gyors Rudas. A 31. percben Gyetvai lövés helyett bead, azután Kubala fejese táncol a kapufa tetején. Nyomasztó fölényben játszik a Ferencváros. A Ganz első komoly támadását Fehér vezeti, Csikós bravúrosan ment.

Kubala gólját Sárosi dr lesállása miatt nem adja meg a játékvezető Sipos szögletrúgása után a 37. percben Gyetvaihoz kerül a labda, a szélső bead, Kubala remek érzékkel fejeli a sarokba. 2:0. Ferencváros-támadásokkal ér véget a félidő.

Szünetben a Ferencvárosnál elégedetlenek. Szabó edzőtől Mike külön fejmosást kap. A Ganzisták egy kissé levertek.

A második félidő 4. percében már bent van a Ferencváros harmadik gólja. Mike jó labdájával Sipos elszáguld és a 16-os sarkáról „nagy gólt” lő. 3:0. Utána Sipos nagy helyzetben hibáz. A 9. percben Mike váratlan lövése Gyuris kezéről bepattan a hálóba, utána már hiába halássza ki a labdát. 4:0. A Ganz hiába reklamál.

Nem sokkal később Sipos kis kornerét Sárosi dr lesről a hálóba fejeli. 5:0! Tovább is a zöld-fehér támadások futnak a pályán. Sárosi Béla átadását Mike fordulásból vágja a léc alá. 6:0. Sárosi dr. a 16-osról nagy lövést ereszt meg. Gyuris kiüti, a labdát a szemfüles Kubala másodszorra ballal lövi. 7:0.

Egy előrevágott labdát Mike csíp el, kiszökik, Gyuris kijön és Mike az üres hálóba lő. 8:0. Gyetvai beadása Kubala fejéről jut a kapuba. 9:0. (35. perc.) Sárosi Béla bombaszabadrúgását Gyuris kiüti, a szemfüles Kubala lövi a tizediket. 10:0. Sárosi dr. Mike labdáját fejeli be. 11:0.
Szögletarány 16:0 (8:0) a Ferencváros javára.

Bírálat:
A mérkőzésen Ferencváros nagy fölénye jegyében zajlott le. Minden tekintetben magasan fölötte állott ellenfelüknek a zöld-fehérek. Már az első félidőben is sokkal több gólt lőhettek volna. A második félidőben kifulladtak a Ganz-védők s a Ferencváros megerőltetés nélkül érte el góljait.

Ferencváros közvetlen védelmét nem állította nagyobb feladat elé a Ganz, Sárosi Béla nagyszerű labdákat adott előre, de lakat is kitűnő volt. A támadó ötösben Sipos feltűnően szorgalmas volt. Kubalának volt néhány remek mozzanata. Sárosi dr. kissé halványabb volt. Gyetvai erősen javult.

A Ganz csatársora nem tudta tartani a labdát, így a védelemre olyan nagy munka hárult, amellyel nem tudott megbirkózni. Egyénileg Várszegi, a gólok ellenére is Gyuris, Fehér és Ladányi tűnt ki a csapatból.

Nyilatkozatok:
Szabó Pál (Ferencváros): A második félidőben „kijött a lépés”.
Kiss Gábor (Ganz): Jobb volt a Ferencváros.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98