Dtum
Login with Facebookk
1945 | Május

Kispest – Ferencváros 3:1 (2:0)

Góllövő: Loóth, Puskás (11-esből), Nemes, Gyulai

Kispest, 5000 néző – Vezette: Barna

Öt óra után néhány perccel ebben az összeállításban kezdik a játékot.
Ferencváros: Csikós – Rudas, Ónodi – Sárosi III, Kéri, Lakat – Gyulai, Kubala, Sárosi dr. Hernádi, Nagy IV.
Kispest: Mindszenti – Olajkár I. Herédi – Semadovics, Mészáros, Váraljai – Loóth, Bozsik II. Nemes, Puskás, Nyers.

Enyhe széllel szemben a Ferencváros kezdi a játékot. Az első veszélyes támadást a Kispest vezeti, de Loóth hosszan teszi maga elé a labdát. A 8. percben Gyulai éles beadását Mindszenti elvéti, de – a kispestiek szerencséjére – Nagy IV is. Rudas hazaadását Csikós a bal felső sarokból húzza le.

Élénk iramú jó játék folyik. A 15. percben esik az első szöglet Rudas hazaadásából. Ebből Puskás fölé lő, Bozsik II. labdája három kispesti csatárt is lesen talál. A 24. percben Hernádi szépen megy át három védőn, lövését Mindszenti nehezen védi. A 27. percben Gyulai pompás beadását Hernádi a felső lécre fejeli.

A játék keményebb lesz, néhány durva belemenés „tarkítja” a küzdelmet. A 31. percben a hosszú ferencvárosi ostrom után a Kispest ér el gólt. Nemes lövése kispesti lábat érintve pattan szögletre. Puskás íveli be a labdát. Csikós nem éri el, kavarodás támad és a nagy lendülettel érkező Loóth két lépésről a felső léc alá lő. 1:0 a Kispest javára.

A gól után tovább folytatódik a Ferencváros fölénye. Csatárainak próbálkozásait az erélyes kispesti védelem biztos lábbal rombolja szét. A 42. percben Kubala küzd a labdáért, Gyulainak ad, aki Hernádihoz továbbít. A balösszekötő ívelt labdája a kapufán csúszva jut a vonalon túlra.

A 43. percben Puskás 20 méterről hatalmas lövést ereszt meg. Csikós és a kapufa közös erővel ment. Rögtön utána újabb viharos kispesti támadás fut. Puskás a 6-osról élesen a bal sarokra lő, gólnak látszik, de Ónodi kézzel ment. A büntetőt Puskás laposan a jobb alsó sarokba helyezi. 2:0 a Kispest javára. Kezdés után mindjárt vége is a félidőnek.

Szünetben az FTC öltözőjében Kéri Sárosi III-at okolja a második gólért. Pokoli iramban kezd szünet után a Ferencváros. A kispestiek nemcsak átveszik, de fokozzák is azt. – Nincs olyan nagy baj a kispesti kondícióval – halljuk a lelátón. A 10. percben Bozsik II. végez szabadrúgást. Nemes okosan átlépi a labdát. Nyers éles lövése a kapufa külső oldaláról pattan ki.

Rá sem lehet ismerni a vasárnapi Kispestre. Minden labdán rajta vannak, oroszlánmódra küzdenek Nemesék. A 15. percben Bozsik II. magasan fölé lő. A másik oldalon Kubala labdáját sem éri el Gyulai. A 16. percben Nagy IV. elől vakmerő belevetéssel tisztáz Mindszenti.

A 18. percben Puskás ragyogóan teszi ki Nemest, a középcsatár a kifutó Csikós mellett lő, a berohanó Onódi a gólvonalról vágja ki a bőrt. A 23. percben már a harmadik szögletet rúgja ebben a félidőben a Ferencváros Nagy IV remekül ível középen Mindszenti a mezőnybe öklözi a labdát.

Kubala fordulásból nagyszerűen lő a léc alá, de a kapuban álló Mészáros kapusmódra szögletet öklöz. Tizenegyes! Rudas áll a labdának. A jobb sarokba tartó éles félmagas lövését a nagyszerűen vetődő Mindszenti kiüti éppen Rudas elé, de a megilletődött hátvéd most már a kapu mellé lő. A kispestiek boldogan csókolgatják Mindszentit bravúros teljesítményéért.

A Ferencváros változtat. Most Hernádi a jobbszélső, Gyulai a jobb- és Kubala a balösszekötő. A 30. percben Nemest Onódi csak fault árán tudja szerelni, Loóth beadásszerűen ível, Csikós és Kéri megy fel a levegőbe a labdáért, a kapus a kullancs fejéről öklözi le a labdát, az Nemes elé kerül, aki nagy nyugalommal kapásból élesen a jobb alsó sarokba bombáz. Már 3:0!

A Ferencváros egészen összeroppan. A 37. percben Nemes „eteti” Rudast. Hátraad Puskásnak, a robbanékony kis összekötő elől menteni akaró Kéri és Rudas egymásnak tart be. Puskás tisztán futhat, de a játékvezető lefújja az akciót és a Kispest javára szabadrúgást ítél. Óriási játékvezetői hiba. Előnyszabály!

A Ferencváros már beletörődött a vereségbe. Mégis a 43. percben veszélytelennek látszó ferencvárosi támadás után Sárosi dr. a lesen álló Gyulainak ad, aki a kifutó Mindszenti mellett biztosan lő a jobb alsó sarokba. 3:1. Kispesti támadással ér véget a játék.

Szögletarány: 5:2 (0:2) a Ferencváros javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98