Dtum
Login with Facebookk
1945 | Május

Pogrom –filmet készített, mozit harácsolt

Pogrom –filmet készített, mozit harácsolt és az auschwitzi haláltáborba hurcoltatta a mozi régi engedélyesét Koncz Antal filmvállalkozó


A rendőrség most állítja össze a két Koncz –fivér bűnlajstromát


VIII. kerületi rendőrkapitányság politikai osztályán megjelentek dr. Langfelder Zsuzsa és dr. Langfelder Magda közkórházi orvosnők és feljelentést tettek Beniczky Kálmán rendőrtanácsos hódmezővásárhelyi rendőrfőkapitány, Koncz László moziüzemvezetője és Koncz András filmvállalkozó ellen. Feljelentésük szerint a Rókus kórházban súlyos betegen fekvő édesanyjukat, a 74 éves dr. Langfelder Arturnét az auschwitzi haláltáborba hurcolták.


A rendőri nyomozás megállapította, hogy Koncz Antal és Koncz László annakidején a belügyminisztérium, moziügyi osztályához beadvánnyal fordultak, amelyben kiigényelték a zsidószármazású Langfelder Arturné hódmezővásárhelyi moziját. Ehhez a rendőrfőkapitány segítséget is nyújtott. A súlyos betegen fekvő idős úriasszonyt először elvitték Kecskemétre, a hírhedt Zöld csendőrezredes parancsnoksága alatt álló internálótáborba, ahol külön rendőri felügyelettel bevagonírozták és az auschwitzi haláltáborba szállították.


A legújabb információ szerint az életveszélyes operáció előtt álló úriasszony ott meghalt. A VIII. kerületi rendőrkapitányság politikai osztályán megállapították továbbá azt is, hogy Koncz Antal volt az, aki a nyilas éra alatt a tiszaeszlári vérvádról pogrom- filmet készített. Koncz Antalnak és társainak bűnlajstromát most állítják össze a politikai rendőrségen.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98