Dtum
Login with Facebookk
1945 | Május

Kelen János javuló formában győzött Budán

A Budai Sportbarátok pompásan sikerült sport délelőttöt rendeztek vasárnap. A Városmajor árnyas fái alatt egy-kettőre szépszámú közönség verődött össze, mikor a templom mögötti sétány végén kifüggesztették a futóverseny célszalagját.

A nézőket a meg-meginduló csendes zápor sem riasztotta el. Lelkesen ünnepelték a futókat, fel-felcsattant a taps Németh és Kuliczy egy szép kalapács-, illetve diszkoszvetése után.

„Így dolgozzatok…”


Az ifjúsági futók indulása előtt Kelen János, mint az atlétikai szövetség szakfelügyelője, mondott rövid buzdító beszédet az ifjakhoz:
- Ti vagytok az előharcosai a Budán újra meginduló sportéletnek. Sportszerűen éljenek, komolyan dolgozzatok edzéseiteken, hogy szép eredményeket érjetek el, ez lesz a ti legszebb sportmunkátok!

Az ifjúságiak távja mintegy 1300 méter volt. Az elején még nagy volt a harc. Jenővári azonban csakhamar jelentős előnyre tett szert és könnyedén futott be a célba. Jenővári igen nagy tehetség!

Részletes eredmény
: 1. Jenővári István (Hunfalvy keresk. isk.) 4 p. 03.4 mp. 2. Pátkay László (Fáy gimn.) 4 p. 19.4 mp. 3. Vándor Ferenc (Hunfalvy keresk. isk.) 4 p. 21.6 mp. 4. Szücs István (Mátyás gimn.)

Most a dobóatléták mutatták be tudásukat. Németh Imre máris jó kalapácsvető formában van. Kuliczynak is volt egy jól sikerült komoly dobása. Szépen mozgott a kalapáccsal Gáspár Elemér is.

A női futóversenyben a körülbelül 450 méteres távon Takács Jolán (Rákosszentmihályi MADISz) 1 perc 33.4 mp. alatt futotta meg.

Kelen fölényesen ismétli meg a május 1-i győzelmét

A férfiak háromszor kerülik meg a Városmajort. A táv körülbelül 3800 méter. Azonnal Kelen vág az élre. Szépen, könnyen, lendületesen mozog. Látszik rajta, hogy mozgása sokat javult kedd óta. Nem is tudnak vele sokáig lépést tartani a többiek.

Most Pataki sem veszi fel a versenyt, pedig kedden még alaposan megszorította bajnokunkat. Csupán arra vigyáz, hogy már az elején lemaradó Németh Béla el ne érje. Ez sikerül is neki. Bár a célig már egészen a „nyakán volt” az edzés nélküli kiváló öreg atléta. Biztatóan mozgott Váczi (Törekvés), akit csak a táv utolsó részében előzött meg Németh.

A befutás sorrendje
: 1. Kelen János (MTE) 11 perc 11.8 mp. 2. Pataki András (MADISz) 11 p. 45.2 mp. 3. Németh Béla (MTE) 11 p. 46 mp. 4. Váczi Mihály (Törekvés) 11 p. 57.2 mp. 5. Südi Lajos (Óbuda), 6. Vass Tibor (Előre).

Kelen ezeket mondta a verseny után:
- Jól esett a futás. Lendületesen futottam. A lábam bírja már, csak még a tüdőmnek nehéz. Érzem, hogy javulok.

Németh Béla:
- Két hónapig nem indulok versenyen, csak, majd ha elég edzésem lesz. Most nagyon nehéz a szolgálatom.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98