Dtum
Login with Facebookk
1945 | Május

MADISz Budapest-Kispest ökölvívó válogatott 10:6

Énekes II. újra a ringben

Vasárnap délután a MADISz budapesti és kispesti ökölvívó válogatott csapott össze egymással a Sportcsarnokban. A verseny külön érdekessége Énekes II. Vilmos indulása volt. Európa bajnok ökölvívónk már hosszú évek óta nem indult versenyen. (Ez a szünet meg is látszott öklözésén.)

A mintegy félezer néző előtt lefolyt verseny eredményei:
Fogarassy II. (K) győz Énekes II. (Bp.) ellen. Két meneten át remek küzdelem folyik. Énekes néhányszor nagyszerűen soroz, a fiatal Fogarassy jó, egyeneseket és horgokat üt. A 2. menet végén, Énekes szemöldökén felszakad a bőr és az orvos nem engedi őt továbbküzdeni.

Podány (Bp.) győz Szabó II. (K) ellen. Szabó többet üt, de mereven mozog, pontatlanok a horgai és egyenesei. Az 1. menet végén két balhorog gyomron találja Szabót, elterül, s szünet után Mizsik mérkőzésvezető kiszámolja őt.

Fehér (B) győz Fogarassy I. (K) ellen. Végig nagy „bunyó” folyik, csattognak a horgok és egyenesek. Fogarassy sokat üt tenyérrel, két megintést kap és azzal veszít.

Szumega (K) győz Vajda (B) ellen. A két versenytárs nagyszerűen verekszi végig a három menetet. Szumega látszik erőteljesebbnek. Vajda horgai szinte rendre eltévesztik céljukat. Szumega győzelme megérdemelt.

Siklós (B) győz Lévai ellen. Lévai kezd, kapkod is, kapkod is. A 2. menetben elkészül erejével és a nyugtalan öklöző Siklós ütései ellen nem tud védeni. Azután szabálytalanul igyekszik segíteni magán, de rajtaveszít: leléptetés lesz a sorsa.

Barinka II. (B) győz Brettschneider (K) ellen. Barinka soroz, Brettschneider csapkod. A 2. menetben a teljesen edzésnélküli Brettschneider elkészül erejével és – feladja.

Sárvári (K) győz Szabó J. (B) ellen. Kemény csata folyik végig. Svarkó balegyenesei, horgai jobbfelütései és keresztülütései pontosabban „ülnek”, mint a sokat támadó Szabó nagy horgai.

Liszauer (B) győz Égei (K) ellen. Liszauer egy kissé puhának látszik, de – remekül szurkál ballal. Égei nagy nekirohanásait szinte egyszer sem tudja komoly ütéssel befejezni. A mérkőzés vége felé sok fogás, birkózás csúfítja el a viaskodást.

A végeredmény 10:6 a budapestiek javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98