Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1946 | Július

Nagy küzdelem, tíz gól és – döntetlen eredmény a vízilabda-rangadón

A Postás-verseny után nem kevesebb, mint négy vízilabda-mérkőzést játszottak le. A legnagyobb érdeklődéssel várt FTC – Vasas összecsapás a műsor harmadik számaként került sorra. A játék sokkal jobb volt, mint az előző heti UTE – Vasas mérkőzésen.

Mint előre megjósoltuk az eredmény döntetlen lett. Az FTC két gólhátrány után sem adta fel, sőt nagyobb akarással küzdött és még a félidőben megfordította az eredményt. Szünet után ritkán látott változatos, izgalmas játék alakult ki.

A bajnokságban csak két pontveszteség nélkül álló csapat van: az MTK és a MAFC. A műegyetemisták ismét nem kaptak gólt, gólarányuk a legjobb viszont nem játszottak még a „nagy négyes” egyik tagjával sem. Első győzelmét szerezte meg az Egri Barátság is.

FTC – Vasas 5:5 (3:2)

I. o. bajnoki. Vezette: Somóczy dr.
FTC: Mezei – Puljer, Czapkó – Kalapos – Molnár, Németh, Tátos.
Vasas: Jeney – Kiss, Földes – Vojtek – Laki, Sárosi I., Brandy.

Nagy iramban indult a játék. Sok az elrugaszkodás. Ilyen után gólt lő Sárosi I., amint a játékvezető nem ad meg. Aztán Brandy Sárosi I. elé játszik. Sárosi I. közelről bevágja, 1:0-ra vezet a Vasas. Most frontban vannak a pirosak. Újra Brandynál a labda, előre vágja, Sárosi I. beteszi a kezét és máris megrezdül a háló. Már 2:0 a Vasas javára.

Puljer áll rá most Sárosi I.-re. Kalapos előre megy. Rögtön mellécsavar, majd Németh kettőzését Mezei szépen védi. Most sokkal jobban játszik, Molnár élesen vág a jobb sarokba. Már csak 2:1. Zúg a hajrá Fradi! Molnár Németh kezére ad. Jamesz szabadon lőhet, nem hibáz. Kiegyenlített az FTC: 2:2!

Lakit visszahúzásért kiállítják. Az egy ember előnyt kihasználja az FTC. Tátos-Németh-Kalapos a labda útja és Kalapos kezéről száll a hálóba a labda. 3:2 az FTC javára, Czapkó és Vojtek kerül elúszás miatt a partra. Puljer Sárosi I.-et szabálytalanul akasztja. Puljert kiállítják, Sárosi I. négyméterest kap. A hatalmas bombába azonban Mezei remek érzékkel belenyúl és a labda a kapufáról szögletre pattan.

Szünet után rögtön egyenlít a Vasas. Kiss leúszik és közelről a hálóba vág. 3:2. Most újra kiegészülnek a csapatok. Tátos sarokra tartó lövését Jeney szépen védi. Azután Tátos Némethez játszik és újra az FTC vezet. 4:3.

Most Kalapost visszahúzásért küldi ki a vízből a játékvezető. Az FTC tehát nem érezheti páholyban magát, mert az egy ember hátrány sokat jelent. Mégis az FTC ér el gólt. Tátos leúszik, az előredobott labdába Németh beteszi a kezét, de közben elrugaszkodott és a játékvezető nem adja meg a gólt.

Nagy az izgalom. Brandy élesen lő, Mezei beteszi a lövésbe a kezét, - szöglet. Azután egyenlít a Vasas Brandy átadását a hátvéd Kiss lövi a hálóba. 4:4. Az FTC megtorpanását kihasználja a Vasas. Brandy szabaddobását Vojtek kapja és a labdát sarokba ejti. 5:4-re vezet a Vasas.

Már csak másodpercek vannak hátra. Földest kiállítják szabálytalanságért. Németh négyméterest kap és a center ezt nem hagyta ki. 5:5. Még egyszer felcsillan a győzelem mindkét csapat előtt. Brandy azonban lövés helyett ejt. Németh pedig fölé emel.

Bírálat:
Jó iramú, változatos mérkőzés volt. A játékvezető engedte játszani a csapatokat, nem is volt kirívó durvaság és – ami a legfontosabb – gólok is lettek szép számban. Az FTC a kezdeti gyengeség után magára talált és könnyen megszerezhette volna a győzelmet. A Vasasban akad egy-két gyengébb pont, ez rányomta a bélyegét a csapat játékára.

Mezeinek volt egy-két bravúros védése Pujler feladását hibátlanul látta el, Kalapos előtt többet nyújtott, Czapkó mozgékony, Tátost már jobban is láttuk játszani. Molnár sokat és hasznosan dolgozott. Németh még mindig veszélyes.

A Vasasban Jeney nem csinált hibát. Földes az első félidőben kitűnő volt, szünet után visszaesett. Kiss a góllövésben is kitűnt. Vojtek és Laki szürkén játszott Brandy most is a csapat motorja. Kevesen lőtt azonban kapura, Sárosi I.-et nagyon fogják, de azért így is megtette a magáét.

Két vélemény:
Nagy Barna FTC: Két góllal jobbak voltunk.

Sárosi I. (Vasas): Németh állandóan elrugaszkodott, a játékvezető – úgy látszik – nem látta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Jóslás a tenyér vonalaiból, a keresztvonal mellékágazódásai Jóslás a tenyér vonalaiból, a keresztvonal mellékágazódásai
Az ifjúkort nem éli túl az, akinek a tenyerében a következő vonalak...
Fayer Pál: John Bull és társai Fayer Pál: John Bull és társai
Az Angliáról szóló könyvek közt a kilencvenes években azokat olvasták...
167.539... 167.539...
... pengő ebben az évben a Budapesti Automobil Közlekedési Rt.,...
Vilmos császár a brit tengeri hatalomról Vilmos császár a brit tengeri hatalomról
Az angol flottáról ezt mondta a császár: - Mi mindig követni fogjuk...
Délibábok népe Délibábok népe
Az elmult hónapokban mintha csupa pirosbetüs napból állítottuk volna...
Olcsó tüzifa és szén! Olcsó tüzifa és szén!
Mint az elmult esztendők folyamán, úgy az idén is szolgálatára áll a...
Miért csonka a miloi Vénusz? Miért csonka a miloi Vénusz?
A párisi Louvreban elhelyezett miloi Venus-szobor csonkasága és annak...
MTK – FTC 1:0 (0:0) MTK – FTC 1:0 (0:0)
Amikor a „nagy ütközet”-re az 59. FTC – MTK...
Az angol parlament és a háború Az angol parlament és a háború
Az angol parlament vitái nagyban hozzájárultak ahoz a harczias...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98