Dtum
Login with Facebookk
1946 | Július

Nagy küzdelem, tíz gól és – döntetlen eredmény a vízilabda-rangadón

A Postás-verseny után nem kevesebb, mint négy vízilabda-mérkőzést játszottak le. A legnagyobb érdeklődéssel várt FTC – Vasas összecsapás a műsor harmadik számaként került sorra. A játék sokkal jobb volt, mint az előző heti UTE – Vasas mérkőzésen.

Mint előre megjósoltuk az eredmény döntetlen lett. Az FTC két gólhátrány után sem adta fel, sőt nagyobb akarással küzdött és még a félidőben megfordította az eredményt. Szünet után ritkán látott változatos, izgalmas játék alakult ki.

A bajnokságban csak két pontveszteség nélkül álló csapat van: az MTK és a MAFC. A műegyetemisták ismét nem kaptak gólt, gólarányuk a legjobb viszont nem játszottak még a „nagy négyes” egyik tagjával sem. Első győzelmét szerezte meg az Egri Barátság is.

FTC – Vasas 5:5 (3:2)

I. o. bajnoki. Vezette: Somóczy dr.
FTC: Mezei – Puljer, Czapkó – Kalapos – Molnár, Németh, Tátos.
Vasas: Jeney – Kiss, Földes – Vojtek – Laki, Sárosi I., Brandy.

Nagy iramban indult a játék. Sok az elrugaszkodás. Ilyen után gólt lő Sárosi I., amint a játékvezető nem ad meg. Aztán Brandy Sárosi I. elé játszik. Sárosi I. közelről bevágja, 1:0-ra vezet a Vasas. Most frontban vannak a pirosak. Újra Brandynál a labda, előre vágja, Sárosi I. beteszi a kezét és máris megrezdül a háló. Már 2:0 a Vasas javára.

Puljer áll rá most Sárosi I.-re. Kalapos előre megy. Rögtön mellécsavar, majd Németh kettőzését Mezei szépen védi. Most sokkal jobban játszik, Molnár élesen vág a jobb sarokba. Már csak 2:1. Zúg a hajrá Fradi! Molnár Németh kezére ad. Jamesz szabadon lőhet, nem hibáz. Kiegyenlített az FTC: 2:2!

Lakit visszahúzásért kiállítják. Az egy ember előnyt kihasználja az FTC. Tátos-Németh-Kalapos a labda útja és Kalapos kezéről száll a hálóba a labda. 3:2 az FTC javára, Czapkó és Vojtek kerül elúszás miatt a partra. Puljer Sárosi I.-et szabálytalanul akasztja. Puljert kiállítják, Sárosi I. négyméterest kap. A hatalmas bombába azonban Mezei remek érzékkel belenyúl és a labda a kapufáról szögletre pattan.

Szünet után rögtön egyenlít a Vasas. Kiss leúszik és közelről a hálóba vág. 3:2. Most újra kiegészülnek a csapatok. Tátos sarokra tartó lövését Jeney szépen védi. Azután Tátos Némethez játszik és újra az FTC vezet. 4:3.

Most Kalapost visszahúzásért küldi ki a vízből a játékvezető. Az FTC tehát nem érezheti páholyban magát, mert az egy ember hátrány sokat jelent. Mégis az FTC ér el gólt. Tátos leúszik, az előredobott labdába Németh beteszi a kezét, de közben elrugaszkodott és a játékvezető nem adja meg a gólt.

Nagy az izgalom. Brandy élesen lő, Mezei beteszi a lövésbe a kezét, - szöglet. Azután egyenlít a Vasas Brandy átadását a hátvéd Kiss lövi a hálóba. 4:4. Az FTC megtorpanását kihasználja a Vasas. Brandy szabaddobását Vojtek kapja és a labdát sarokba ejti. 5:4-re vezet a Vasas.

Már csak másodpercek vannak hátra. Földest kiállítják szabálytalanságért. Németh négyméterest kap és a center ezt nem hagyta ki. 5:5. Még egyszer felcsillan a győzelem mindkét csapat előtt. Brandy azonban lövés helyett ejt. Németh pedig fölé emel.

Bírálat:
Jó iramú, változatos mérkőzés volt. A játékvezető engedte játszani a csapatokat, nem is volt kirívó durvaság és – ami a legfontosabb – gólok is lettek szép számban. Az FTC a kezdeti gyengeség után magára talált és könnyen megszerezhette volna a győzelmet. A Vasasban akad egy-két gyengébb pont, ez rányomta a bélyegét a csapat játékára.

Mezeinek volt egy-két bravúros védése Pujler feladását hibátlanul látta el, Kalapos előtt többet nyújtott, Czapkó mozgékony, Tátost már jobban is láttuk játszani. Molnár sokat és hasznosan dolgozott. Németh még mindig veszélyes.

A Vasasban Jeney nem csinált hibát. Földes az első félidőben kitűnő volt, szünet után visszaesett. Kiss a góllövésben is kitűnt. Vojtek és Laki szürkén játszott Brandy most is a csapat motorja. Kevesen lőtt azonban kapura, Sárosi I.-et nagyon fogják, de azért így is megtette a magáét.

Két vélemény:
Nagy Barna FTC: Két góllal jobbak voltunk.

Sárosi I. (Vasas): Németh állandóan elrugaszkodott, a játékvezető – úgy látszik – nem látta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szennyes-e a főváros levegője? Szennyes-e a főváros levegője?
Régi panasz, hogy Budapest levegője füstös, kormos és káros...
Agyonvert vasuti tisztviselő Agyonvert vasuti tisztviselő
A trencséni esküdtbíróság november 25-ikén és 26-ikán tárgyalta...
„Fuit” „Fuit”
A Városliget belsejében van egy egyszerű, Fuit felirású sírkő,...
Ki informálta a Völkischer Beobachter-t a bonyhádi rémségekről? Ki informálta a Völkischer Beobachter-t a bonyhádi rémségekről?
A bécsi Völkischer Beobachter rémregényébe illő...
Kis gazda rovat Kis gazda rovat
Talán egyik állatnál sem kell a takarmányozás minőségére annyira...
Pelle István nyerte a magyar-olasz tornászviadal egyéni versenyét Pelle István nyerte a magyar-olasz tornászviadal egyéni versenyét
Vasárnap délelőtt a zsúfolásig megtelt Városi Színházban közel 2500...
A magyar csatakép A magyar csatakép
Választékos ízléssel és drágán készített könyv került kezembe,...
Válasz a miniszterelnöknek Válasz a miniszterelnöknek
A képviselőház meginduló tárgyalásai elé a szokottnál is nagyobb...
A czár nem fogadja a szerb királyi párt A czár nem fogadja a szerb királyi párt
A szerb királyi pár még mindig nem mehet a czár elé. A szerb kormány...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98