Dtum
Login with Facebookk
1946 | Július

Torma II legyőzte Szigetit, Lányi kipontozta Pappot!

Három vidéki győzelem az ökölvívó bajnokságban

Vasárnap délelőtt rendezte a MOSz az országos egyéni ökölvívó bajnokság utolsó fordulóját a Sportcsarnokban. Ez a döntőnek számító forduló is zsúfolt ház előtt folyt le. Csik, a szolnoki „viharboxoló” Fehért is maga alá gyűrte és megnyerte a pehelysúlyú bajnokságot.

Rajta kívül a tatabányai Kerényi és Salamon szerzett a vidéknek bajnokságot. Lányi óriási küzdelemben diadalmaskodott Papp, a „K. O.-király” felett Torma II. csak keserves küzdelem után győzött Szigeti ellen. A bajnoki viadal eredményei:

Légsúly:
Fogarassy győz Bednai BTK ellen, Bednai szépen szurkál és keresztbeveri kemény horgokat és egyeneseket ütő, ellenfelét. Csak hajszálnyi pontkülönbséggel győz Fogarassy – Szabó D. (Előre) ellenfél nélkül, győz. (Rácz beteget jelentett.)

Harmatsúly:
Dudás (Tatabánya) győz Skala II. MÁVAG ellen. Végig remekül verekszik a két fiatal ökölvívó. Az első két menetben Skala pompásan szurkál, csak a 3. menetben esik vissza. – Kerényi (Tatabánya) ellenfél nélkül győz. (Somogyi beteget jelentett)

Pehelysúly:
Csik (Szolnok) győz Fehér FTC ellen. Csodálatos verekedés folyik végig. Az 1. menetben Csik szinte elsöpri Fehért. Az FTC ökölvívó hétig padlóra is kerül. A 2. menetben már kiegyenlítette a harc, a harmadikban pedig egy hajszállal Fehér látszik jobbnak. – Várhegyi KRE ellenfél nélkül győz (Torma I. még mindig beteg.)

Könnyűsúly:
Vajda VESC győz Budai BRE ellen. Az első menetben Budai kemény balhorgokat és felütéseket üt, vezet. A 3. menettől kezdve Vajda erősít, nagyszerűen harcol, és végül megérdemelten győz pontozással. – Szamos (Előre) győz Gulya (Kistext) ellen, Szamos a 2. menet végétől már alig áll a lábán, de így is kiszurkálja a gyilkos erejű horgokat ütő Gulyát.

Váltósúly:
Salamon (Tatabánya) győz Baráth CsMTK ellen. Salamon jól szurkál, de a 2. menetben 6-ig roggyant egy kemény jobbhorogtól. A 3. menetben azután ismét feljön. – Barinka II. BTK győz Jankovics (Kistext) ellen. A gyorsabb Barinka pompás sorozásaival és jobb keresztütéseivel biztosan szerzi a pontokat. A második helyért a verseny végén Barinka még Baráthtal is megmérkőzött. Hatalmas küzdelem után győzött Barinka.

Középsúly:
Lányi BTK győz Papp VESC ellen. Papp gyilkos horgaival roggyantra veri az 1. menetben Lányit. De Lányi magához tér és a második menetben szurkálásával már felülre is kerekedik. A 3. menetben káprázatos kiegyenlített küzdelem folyik. A közönség tombolva fogadja Lányi győzelmének a kihirdetését. – Szabó VESC győz Nagy D. (Előre) ellen. Mindkettő csak üt három meneten át, Szabó többet üt és megérdemelten nyer.

Félnehézsúly:

Torma II. (Vasas) győz Szigeti FTC ellen. Szigeti állandóan lefogja Tormát, közel nyomul hozzá, vagy ráfekszik. Így aztán Torma szinte egyetlen horgát sem tudja bevinni. Sőt a 3. menetben Szigeti sokat üt, jobbnak is látszik. Döntetlen eredmény kihirdetése sem lett volna meglepetés. Mindenesetre más lett volna a helyzet, ha a mérkőzés elején megintették volna Szigetit. – Kapocsi (Barcs) győz Szép (E. Barátság) ellen. A 2. menetben fogás miatt leléptetik Szépet.

Nehézsúly:
Bene III: CsMTK győz Mihályi (Szolnok) ellen. Bene többet és pontosabban üt és végig jobb valamivel. – Hárai BTK – Kövesi (Ózd) döntetlen. Az első két menetben Hárai a harmadikban Kövesi jobb egy hajszállal.

A bajnokság végeredménye:
Légsúly: 1. Fogarassy, 2. Szabó Domonkos, 3. Radnai.

Harmatsúly: 1. Kerényi, 2. Dudás, 3. Skoda II.

Pehelysúly: 1. Csik, 2. Várhegyi, 3. Fehér.

Könnyűsúly:
1. Vajda, 2. Budai, 3. Szamos

Váltósúly: 1. Salamon, 2. Barinka II., 3. Baráth.

Középsúly: 1. Papp, 2. Szabó, 3. Lányi (Papp több kiütéses győzelme révén került az első helyre, noha mindhármuknak 4-4 győzelme volt.)

Félnehézsúly: 1. Torma II. 2. Kapocsi, 3. Szigeti,

Nehézsúly: 1. Bene III., 2. Mihályi, 3. Rádai.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98