Dtum
Login with Facebookk
1946 | Szeptember

Az Újpest győzelmei Törökországban

Első mérkőzés (szombat):
Újpest – Fener Bahcse 3:1 (0:1)

Besiktas-pálya, 9000 néző. Vezette: Andy
Így állt fel az Újpest: Tóth – Balogh, Laborcz – Horváth, Szűcs, Nagymarosi – Egresi, Szusza, Berzi, Zsengellér, Várnai.

Nappal hátban, szél ellen kezdünk. A törökök viharosan, mi óvatosan kezdünk. Övék az első negyedóra. Védelmük nagyszerű. A 15. percben Laborcz Nagymarosinak akar passzolni, a passz rossz, a török jobbösszekötő csípi el, kitör, Laborcz utána és a 11-es pont táján kézzel rántja vissza. Vitathatatlan 11-es. A török balösszekötő élesen a jobb alsó sarokba lövi. 0:1.

A gól után fölénybe kerülünk, Berzi két lépésről lő mellé, Zsengellér, Szusza lövését védi a kapus. Nem megy a góllövés. A törökök is támadnak, egy védés közben Tóth vállát megrúgják.

A második félidőre Kirádi a jobbfedezet, Horváth a középfedezet, Szusza a középcsatár. Suhai a jobb-, Egresi a balszélső. Nagy lendületbe jövünk. Zsengellér kapufát fejel, majd Szusza egyedül tör ki Abzl passzával, de késik a lövéssel és szerelik.

Első gólunk a 20. percben esik Szusza 20 méteres bombaszabadrúgásából. 1:1. Öt perc múlva Szűcs bombáz, egy húszméteres szabadrúgást a hálóba. 2:1. A 38. percben Szusza keresztlabdájával Egresi elfut, és éles lövéssel szerzi meg a harmadik gólt.

Egy kis bírálat: A második félidőben teljes volt a csapat fölénye, a gólarány nem fejezi ki a különbséget. Tóth kevés dolgait jól végezte. Balogh is jó volt. Laborcz a 11-es hatása alatt gyengébben játszott. A fedezetsorban Nagymarosi, Horváth, Kirádi a sorrend, de mindegyik jó volt.

A csatársornak Zsengellér volt a legjobbja, Szűcs elől is jól küzdött. Szusza és Várnai már gyengébben mozgott. Egresi a balszélen is megfelelt. Suhai hamar megsérült, egy török védő rálépett a hátára! Általában van néhány sérültünk. Tóth a vállán sérült, Nagymarosi a balcombjában kapott húzódást.


Második mérkőzés (vasárnap):
Újpest – Besiktas 4:1 (0:1)

Besiktas-pálya, 14.000 néző – Vezette: Feridon Klic

Így álltunk fel: Balogh – Tamás, Laborcz – Kirádi, Horváth, Nagymarosi – Egresi, Szusza, Szűcs, Zsengellér, Várnai.

Tóth fájlalja a vállát, pihentettük hát. Balogh játszik a kapuban. A mérkőzés erősen hasonlít a tegnapira. Főképpen abban, hogy szegény Laborcz megint 11-est vét az első félidőben, egy ártatlan labdába beleüt. A 11-est a török balszélső nagy erővel lövi a balsarokba. Ezzel lett 0:1 az első félidő… Különben nagyobb fölényben voltunk, mint tegnap.

Szünet után tart a fölény s tart a balszerencse. Végre a 10. percben Egresi szögletét Szűcs kapura fejeli, a kapus kiüti a labdát, Sanyi másodszor könyörtelenül befejeli. 1:1. Balogh gyönyörűen véd egy magas lövést. A 16. percben Várnai szögletét elhárítják. Kirádi lő, a lövést a kapus kiüti, megint Szűcs elé és Sanyi megint gólt lő. A 18. percben megint hasonló gólt lő Szűcs, most Egresi lövését ütötte ki eléje a kapus. Van itt összjáték…

Ezután olyan tűzijáték kezdődik, hogy a közönség csak úgy tombol. Rengeteg lövés, a török kapus szépen véd. Egy alkalommal Balogh véd elvetéssel. Az utolsó percben Egresi elfut és lövése az ellenkező sarokba kerül. 4:1.

Egy kis bírálat: Jobban játszottak, mint első nap. Baloghnak kevés dolga volt, a védők nagyon vigyáztak, hogy ne legyen dolga. Tamás jól játszott. Laborczot most nem törte le a 11-es. Megszokta… Horváth teljesítménye kiváló volt. A csatársorban Zsengellér, Szűcs, Szusza, Egresi, Várnai a sorrend. Óriási közönségsiker. Általános vélemény, hogy az utolsó tíz évben ilyen csapat nem járt itt.

A mérkőzés végén a berohanó közönség a vállain vitte ki a török kapust. Ő mentette meg a csapatot a katasztrofális vereségtől. A sérülések nem komolyak. Tóthot csak kíméltük. Jó lenne veretlenül végezni. Mindenkit üdvözlünk.

Takács Béla

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98