Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1946 | Szeptember

Az Újpest győzelmei Törökországban

Első mérkőzés (szombat):
Újpest – Fener Bahcse 3:1 (0:1)

Besiktas-pálya, 9000 néző. Vezette: Andy
Így állt fel az Újpest: Tóth – Balogh, Laborcz – Horváth, Szűcs, Nagymarosi – Egresi, Szusza, Berzi, Zsengellér, Várnai.

Nappal hátban, szél ellen kezdünk. A törökök viharosan, mi óvatosan kezdünk. Övék az első negyedóra. Védelmük nagyszerű. A 15. percben Laborcz Nagymarosinak akar passzolni, a passz rossz, a török jobbösszekötő csípi el, kitör, Laborcz utána és a 11-es pont táján kézzel rántja vissza. Vitathatatlan 11-es. A török balösszekötő élesen a jobb alsó sarokba lövi. 0:1.

A gól után fölénybe kerülünk, Berzi két lépésről lő mellé, Zsengellér, Szusza lövését védi a kapus. Nem megy a góllövés. A törökök is támadnak, egy védés közben Tóth vállát megrúgják.

A második félidőre Kirádi a jobbfedezet, Horváth a középfedezet, Szusza a középcsatár. Suhai a jobb-, Egresi a balszélső. Nagy lendületbe jövünk. Zsengellér kapufát fejel, majd Szusza egyedül tör ki Abzl passzával, de késik a lövéssel és szerelik.

Első gólunk a 20. percben esik Szusza 20 méteres bombaszabadrúgásából. 1:1. Öt perc múlva Szűcs bombáz, egy húszméteres szabadrúgást a hálóba. 2:1. A 38. percben Szusza keresztlabdájával Egresi elfut, és éles lövéssel szerzi meg a harmadik gólt.

Egy kis bírálat: A második félidőben teljes volt a csapat fölénye, a gólarány nem fejezi ki a különbséget. Tóth kevés dolgait jól végezte. Balogh is jó volt. Laborcz a 11-es hatása alatt gyengébben játszott. A fedezetsorban Nagymarosi, Horváth, Kirádi a sorrend, de mindegyik jó volt.

A csatársornak Zsengellér volt a legjobbja, Szűcs elől is jól küzdött. Szusza és Várnai már gyengébben mozgott. Egresi a balszélen is megfelelt. Suhai hamar megsérült, egy török védő rálépett a hátára! Általában van néhány sérültünk. Tóth a vállán sérült, Nagymarosi a balcombjában kapott húzódást.


Második mérkőzés (vasárnap):
Újpest – Besiktas 4:1 (0:1)

Besiktas-pálya, 14.000 néző – Vezette: Feridon Klic

Így álltunk fel: Balogh – Tamás, Laborcz – Kirádi, Horváth, Nagymarosi – Egresi, Szusza, Szűcs, Zsengellér, Várnai.

Tóth fájlalja a vállát, pihentettük hát. Balogh játszik a kapuban. A mérkőzés erősen hasonlít a tegnapira. Főképpen abban, hogy szegény Laborcz megint 11-est vét az első félidőben, egy ártatlan labdába beleüt. A 11-est a török balszélső nagy erővel lövi a balsarokba. Ezzel lett 0:1 az első félidő… Különben nagyobb fölényben voltunk, mint tegnap.

Szünet után tart a fölény s tart a balszerencse. Végre a 10. percben Egresi szögletét Szűcs kapura fejeli, a kapus kiüti a labdát, Sanyi másodszor könyörtelenül befejeli. 1:1. Balogh gyönyörűen véd egy magas lövést. A 16. percben Várnai szögletét elhárítják. Kirádi lő, a lövést a kapus kiüti, megint Szűcs elé és Sanyi megint gólt lő. A 18. percben megint hasonló gólt lő Szűcs, most Egresi lövését ütötte ki eléje a kapus. Van itt összjáték…

Ezután olyan tűzijáték kezdődik, hogy a közönség csak úgy tombol. Rengeteg lövés, a török kapus szépen véd. Egy alkalommal Balogh véd elvetéssel. Az utolsó percben Egresi elfut és lövése az ellenkező sarokba kerül. 4:1.

Egy kis bírálat: Jobban játszottak, mint első nap. Baloghnak kevés dolga volt, a védők nagyon vigyáztak, hogy ne legyen dolga. Tamás jól játszott. Laborczot most nem törte le a 11-es. Megszokta… Horváth teljesítménye kiváló volt. A csatársorban Zsengellér, Szűcs, Szusza, Egresi, Várnai a sorrend. Óriási közönségsiker. Általános vélemény, hogy az utolsó tíz évben ilyen csapat nem járt itt.

A mérkőzés végén a berohanó közönség a vállain vitte ki a török kapust. Ő mentette meg a csapatot a katasztrofális vereségtől. A sérülések nem komolyak. Tóthot csak kíméltük. Jó lenne veretlenül végezni. Mindenkit üdvözlünk.

Takács Béla

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Véres lövöldözés és közelharc Véres lövöldözés és közelharc
Vasárnap reggel hosszú lövöldözés, majd véres kézitusa után a...
Románia megnemtámadási szerződést ajánlott fel Magyarországnak Románia megnemtámadási szerződést ajánlott fel Magyarországnak
Hivatalosan közlik, hogy a magyar kormány elutasitotta a támadást...
A köszvény – az izületek egyik leggyakoribb betegsége, a hústáplálék A köszvény – az izületek egyik leggyakoribb betegsége, a...
Ha a húgysavas kristályok lerakodásának módja nem is egészen világos...
Az építőmunkások szakszervezetének föloszlatása Az építőmunkások szakszervezetének föloszlatása
Június 11-én Andrássy Gyula gróf belügyminiszter szabálytalanságok...
A MAC junior mezei versenye A MAC junior mezei versenye
A MAC junior mezei versenyén, amely délután a Margitszigeten 5...
A hosszu élet A hosszu élet
Moltke szerint az egészség titka abban van, hogy legyen az ember...
A BEAC. úszóversenye A BEAC. úszóversenye
A BEAC. szombaton, f. hó 11-én szépen sikerült uszóversenyt...
A berlini-konstantinápolyi vasút A berlini-konstantinápolyi vasút
Tizenhat havi megszakítás után a berlin-konstantinápolyi vasúti...
Átszervezés az Osztrák-magyar államvasut-társaságnál Átszervezés az Osztrák-magyar államvasut-társaságnál
Az Osztrák-magyar államvasut-társaság gyártelepeinek reorganizációját...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98