Dtum
Login with Facebookk
jdonsgok
2010.10.29. - eFestival díjasok lettünk!

Kedves Olvasónk!

Örömmel értesítjük legújabb szakmai elismerésünkről. A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) idén tizedik alkalommal rendezte meg a hazai online és multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival versenyt.

A 23 tagú zsűri ajánlatára az idei versenyfelhívásra, több mint 100 pályamű érkezett. Az eFestival az online és multimédia szakma évenként megrendezett rangos eseménye. A verseny célja, arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a felhasználóknak. Az eFestival több nemzetközi versenynek is az előszobája, melyekre a MATISZ támogatásával kerülhetnek be a jelentkezők.
A nevezés 2010. szeptember 15-én lezárult. Az eredményhirdetésre ünnepélyes Díjkiosztó Gála keretében 2010. október 28-án a CreaSpace konferenciát követően került sor. Kilenc kategóriában 35 díj, továbbá 1 életműdíj került kiosztásra.

Portálunk a következő kategóriában nevezett és kapott ezüst érmet:
eKultúra / A magyar kulturális örökség digitális megőrzése / eTudomány kategória:
I. helyezett: filmhiradok.nava.hu – Neumann Nonprofit Kft.
II. helyezett: huszadikszazad.hu – H.O.W. Project Kft.
III. helyezett: fidelio.hu – Fidelio Média Kft.Büszkék vagyunk az eredményre, hiszen nagyon szoros versenyben és rendkívül színvonalas mezőnyben mérettettünk meg.

Az idei évtől, az előzsűrizés során, FELHASZNÁLÓBARÁT HONLAP minősítési rendszer alapján értékelték a honlapokat.
A Felhasználóbarátnak minősített honlapok jogosultak a nyertes pályamunkával kapcsolatban a FELHASZNÁLÓBARÁT HONLAP cím viselésére 2 éven keresztül és a díj logójának feltüntetésére honlapján vagy más online-, illetve offline médiumban.
Portálunk is megkapta a minősítést, amely alapján jogosulttá vált az eFestival nevezésre is.Októberben történt még:
2010.10.06. - Előadás a KJMK-ban és Ballószögön
Együttműködő partnerünk a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár meghívására és az Eurpoe Direct szervezésében immár sokadízben sikerült rendhagyó, úgynevezett író-olvasó találkozó keretében előadást tartanunk.
Téma: A II. világháború utáni időszak és az EU kialakulása, érintőlegesen Magyarország helyzete.

Képek a rendezvényről:Mindannyiuknak további jó böngészést kívánunk!

A huszadikszazad.hu szerkesztősége

2010.09.19. - Páholyban Kozár Tamás

Kedves Olvasónk!

Páholy rovatunkban megjelent Kozár Tamás A Csóka című írása, melyet a Páholy menüpontra vagy ide kattintva olvashatnak.

Cseke Gábor: Hazai utazók Erdélyben 2.

“A magyar irodalom rég feledésbe merült legremekebb erdélyi útirajzai, társadalomrajzai varázsolják elénk ebben a gyűjteményben a régi-régi Erdélyt ... A mai modern szociográfia ősei ezek az utirajzok s az azóta is elhalt magyar társadalomtudomány hatalmas kezdetei. A kötet útirajzai... szembenéznek Erdély legfontosabb sorskérdéseivel, kirajzolnak minden erdélyi gondot, hódolnak minden erdélyi nagyság előtt.”

Az írás a Páholy menüpontra vagy ide kattintva olvasható.

2010.08.23. - Idő van...

Kedves Olvasók!

A nyáriszünet után újra elindítjuk a virtuális időt, és a megszokott ütemezés szerint haladunk előre . Az 1941-es év különösen érdekesnek ígérkezik, az év végéig a háború kiterjed gyakorlatilag az egész világra.

Továbbra is számítunk megtisztelő figyelmükre, és szeretném biztatni Önöket, írjanak, szóljanak hozzá a témákhoz, használják bátran a fórumot, írjanak blogot, hiszen egyre forróbb és időben egyre közelebbi eseményekkel találkozhatunk, amelyek már érzékelhetően kihatnak mai életünkre is.

Mindannyiuknak jó böngészést kívánunk!

A huszadikszazad.hu szerkesztősége

2010.06.04. - TRIANON - cikkek 1920-1929

TRIANON

A fenti linkre kattintva az 1920 és 1929 között a Politika, Gazdaság és Kultúra rovatokban megjelent Trianonnal kapcsolatos cikkekeket olvashatják.

A Páholyban pedig Cseke Gábor Bánffy Miklós: Huszonöt év (1945) című könyvéből közli a Trianonnal kapcsolatos részleteket. Gróf Bánffy Miklós 1921. április 14-től 1922. december 14-ig Magyarország külügyminisztere volt.

DÍJAINK
Az év honlapja 2010 eFestival 2010
 
Újdonságok
2013.01.14. - Öt éves a huszadikszazad.hu!
2013.01.14. - Öt éves a huszadikszazad.hu!
Kedves Olvasók! 2008. január 14-én jelent meg először a huszadikszazad.hu, főoldalán egy ismertetővel: Üdvözlet az Olvasónak! Kös...
Páholy
Sorscédulák a nagy háborúból (Cseke Gábor olvasónaplója) Az Ismeretlen Katona halálát ismerős...
Cseke Gábor olvasónaplója   Már nem emlékszem, sírtam-e akkor, de hogy meg voltam rendülve, az egyszer szent....
2013|08|01
A népeket, etnikumokat, fajokat megcélzó anekdotizálás, bár sok esetben érzékenységet sértő, túlzó...
Blog
Horthy és Kádár Horthy Miklósról 1945 óta, Kádár Jánosról a rendszerváltás után, de főképp az elmúlt néhány évben számos dolgozat született, publicisztikai,...
Egy cikk margójára, azaz a hazudozás mesterfoka Született egykoron egy találó vicc a TASSZ, a szovjet távirati iroda jelentéséről: „Tegnapi jelentésünkbe...
Bűnösök vagyunk mi… …akár a többi nép. Ez igaz, de nem jogosít fel bennünket, magyarokat az elhallgatásra, a letagadásra, még akkor sem, ha Cseres...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
1946. október
47 %
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98