Dtum
Login with Facebookk
1900 | Augusztus

Színes egyveleg

Különös előfizetési díjak Grönlandon
A Grönland nyugati partján levő Godshaab városában megjelenő havi szemle előfizetési ára három hónapra két récze, egy esztendőre pedig egy nyusztbőr. Egyes számok ára egy-egy tyúk.

Biztosítási végrehajtás levél alapján
Érdekes ítéletet hozott legujabban a bécsi legfelsőbb itélőszék. Egy kereskedő ugyanis körlevelet intézett hitelezőihez, amelyben követeléseire nézve 50%-os egyezséget ajánl, és ennek megtagadása esetére bejelenti, hogy csődöt fog maga ellenkérni. Az egyik hitelező, akinek követelése még nem volt jogerősen megitélve, ezen levél alapján biztositási végrehajtást kért a kereskedő ellen és a legfelsőbb itélőszék igazolta álláspontját, amennyiben kimondotta, hogya körlevél pótolja a veszély bizonyitását és annak alapján még nem jogerős ítélet alapján biztositási végrehajtás kérhető és rendelhető.

Igyon rozsból és árpából készült kávét!
E két gabona fajból egészen jó kávét lehet késziteni következőképen: Kiválogatott, tiszta rozsszemeket 12 óráig vizben áztatunk, aztán a vizet leöntve róla, egészen megszárítjuk. Ha száraz megpörköljük szép barnára, mint a rendes kávét, egy finomra vagdalt keserü mandulát adunk közé, ez javitja az izét, azután kihűtjük.

 

A főzéshez megdaráljuk a rozsot és valamivel többet veszünk hozzá mint a rendes kávéból. Az ebből készült ital egészséges, jóizü és igen olcsó, ha pedig néhány szem valódi kávét darálunk közé alig lehet fölismerni, hogy nem jávai kávé. – Az árpával is ugy járunk el ha azt tejben főzzük kellemes csokoládéizü italt kapunk, ami egészséges betegeknek és gyermekeknek.



Jegykiadó automaták Németországban
A porosz államvasutak menetjegyeit most már az indóházakban felállított automata készülékekből lehet kapni, miáltal a pénztáraknál gyakran előfordult tolongás megszünt.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98