Dtum
Login with Facebookk
1900 | Február

Pénzhamisitók Ujpesten

Ujpest régebben a hatosairól volt hires, mostanában már nagyobbra tör: koronákat és ezüstforintokat gyártanak ott. A fővárosban kerültek forgalomba ezek a hamis pénzek.

 

A rendőrség hosszas nyomozás után letartóztatta a pénzhamisítókat, a kik a következők: Miklóssi Gyula budakeszi születésű 20 éves kereskedősegéd, Nemes Miklós riglováczi születésű 21 éves kereskedősegéd, Kohn Samu jurkai születésű 32 éves pálinkamérő és Flajer Mihályné, szül. Virág Anna 47 éves mosónő.

 

A hamisító szövetkezet külön műhelyt tartott az ujpesti Árpád utcza 57.szám alatt. A rendőrség itt préseket, gipsznyomatokat, öntvényeket s egy egész sereg hamisított pénzt talált, a melyek sikerült utánzatok s gyakorlott kezekre vallanak.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
re-Action
Tatár Anita

Hozzászólok a bankóhamisításhoz

Ennél a bankóhamisítási ügynél meg kell, hogy álljak. Nézem a díszes társaságot és zavarban vagyok. De legjobban a mosónőtől. Még hogy hegyvidéknek ott a szennyes! Meg idegnyugtató felhőjáték a gőz !!! Milyen világ ez? Kegyelmeséktől hazahozza vacsoráját, aztán nekilát ezüstforintokat gyártani?!

A pálinkamérőről most inkább nem beszélnék, de azért kíváncsi lennék, ki volt az agy. Kitől jöhetett az isteni szikra? Van egy homályos érzésem, hogy ez nem lehetett más, mint Flajer Mihályné, született Virág Anna. (Bögyömben van ez a mosónő, én a József Attila-félén nőttem fel.)

 

Először is ő volt a legidősebb mind közül (47 éves), tehát az olyan nyikhaj, budakeszi illetőségű kereskedősegédeket, mint ez a 20 éves Gyula is, könnyen befolyásolhatta. Másodszor pedig nincs másodszor, mert ez így sehogy nem áll össze. Kellett, hogy legyen egy szürke eminenciás, aki felügyelte az eseményeket, tapasztalatával bátorította a zöldfülűeket, és akit nem fülelt le a rendőrség…


Most pedig leírom, hogyan kell pénzt csinálni. A bankóhamisítás receptje (Ahogy dr. Takács csinálta annak idején) a következő volt: a műhely és a gépek beszerzésére sok pénzre volt szükség, ezért kölcsön kellett kérni, esetleg sikkasztani. Utána fényképfölvételt csináltatni a hamisítandó bankóról, és azt rézbe vésetni. A lemezeket és a bankópréseket elkészíttetni egy rovott múltú cimborával, majd pedig a már kinyomtatott bankókat elpasszolni. Egyébiránt ez a legrizikósabb, ezen bukott meg dr. Takács igen szépen induló vállalkozása is.

A sorrendet ne cseréljék föl!


T. A.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98