Dtum
Login with Facebookk
1900 | Június

Tőzsdeadó és naptárbélyeg

A hétfőn megnyilt negyedik országgyülési ülésszak ama részének, mely a nyári szünidő kezdetéig fog terjedni, elég gazdag a munkaprogrammja.

Alig van miniszter, kinek több törvényjavaslata ne várna a Ház előtt elintézésre, vagy közelebb oda ne kerülne, de e javaslatok közt nincs olyan, mely nagyobb vitákat idézhetne fel, azért azt remélik, hogy kellő időben el is fognak intéztetni, kivált ha a képviselőház a delegácziók ülésezése alatt is lehetőleg sürün tart üléseket, miként a miniszterelnök óhajtja.


Az elintézést váró érdekesebb törvényjavaslatok közé tartozik a hirdetési- és naptárbélyeg megszüntetéséről, valamint a tőzsdeadó behozataláról szóló törvényjavaslat.

Az előbbi nem csupán a hirlapoknak nyujtott előny, mert hogy a hirlapokban való hirdetés minél olcsóbb legyen, az első sorban a nagy közönségnek az érdeke.

 

Az sem volt méltányos, hogy a naptárakat, melyek a legszegényebb néposztálynak majdnem egyetlen olvasmányául szolgálnak, bélyeggel drágitották meg.

Ellenben az igazság követelménye az, hogy a tőzsdeüzlet ne legyen adómentes, bár egyelőre – a mostani üzleti pangás mellett – a tőzsdeadóból valami busás jövedelmet várni nem lehet.


Közgazdasági és pénzügyi szempontból fontos a 120 millió koronás kölcsönre vonatkozó előterjesztés.

Ez a kölcsön részben a pénztári készletekből beruházási czélokra felhasznált összegek visszapótlására, részben vasúti és egyéb hasznos beruházásokra fog fordíttatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98