Dtum
Login with Facebookk
1900 | Március

Torontáli vívóverseny

Vasárnap rendezte a Torontáli Athletikai Club Nagybecskereken országos kardversenyét, mely egyúttal a torontáli vándordíj első kiírása volt.

 

E sportünnepély a maga teljességében és részleteiben méltó volt az országos jelleghez. Számos kiváló vívó részvétele biztosította a verseny magas sportszínvonalát.

 

A Rónay Jenő főispán elnöklete alatt működő versenybíróság tagjai voltak a rendező egyesület részéről dr. Vinczehidy Ernő elnök, az ünnepély nagybuzgalmú szervezője s Faur Kornél, Budapestről Krepelka Béla a M.A.C. titkára és dr. Porteleky László, a Magyar Athletikai Szövetség képviselője, Szegedről Toricelli Angelo vívómester jelent meg és mindent elkövetett, hogy a verseny sportszerű jelentőségét biztosítsa. 


A verseny első része minősítési küzdelem volt, melyben elsőnek Mészáros Ervin M.A.C. másodiknak Halbleib József M.A.C., harmadiknak Matuskovich főhadnagy (Szeged, Toricelli.iskola), Penninger Antal M.A.C., Bakos Géza M.A.C. került bele a vándordíj körvívásába.

 

Ebből győztesnek Mészáros Ervin került ki, a ki arany-érmet nyert, egyletének a Magyar Athletikai Clubnak pedig a Torontáli Vándordíjat.

 

Második Szőts Aladár főhadnagy M.A.C. lett, ki Rónay főispán tiszteletdíját, harmadik Halbleib József M.A.C., ki az orsztályozásban másodiknak helyeztetvén, a kettős eredményért a zsüri tiszteletdíját nyerte, negyedik Szántay Jenő M.A.C.

 

A versenyt akadémia követte, melyen a délelőtti verseny résztvevőin kívül Iványi Gyula legkiválóbb kardvívónk, dr. Porteleky László az idei országos bajnok s a mesterek közül Toricelli Angelo (Szeged) és Horváth Lajos vett részt, kiérdemelve a disztinguált közönség teljes elismerését.

 

Iványinak aranyérmet szavazott meg a versenybíróság, gróf Csekonics Gyula tiszteletdíját Toricelli Angelo nyerte, a kinek két tanítványa is eredményesen szerepelt. A sportünnepély körültekintő rendezésével a Torontáli Athletikai Club kivívta magának a magyar vívóvilág igaz elismerését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Damascenus kardmarkolat hirdetés Vívás a századfordulón
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98