Dtum
Login with Facebookk
1900 | Október

A német követ gyilkosa

Londonba szeptember 13-ikán érkezett hírek szerint japáni katonák elfogták Ketteler német követ gyilkosát, kit a német parancsnoknak adtak át. Letartóztatása akkor történt , Kettelernek zsebóráját, melyen kezdőbetűi vannak, el akart a adni.

 

A gyilkos beismerte tettét és azt vallotta, hogy a császári hatóságok parancsára cselekedett. Berlinben úgy tudják, hogy Ketteler bárót khinai császári csapatok ölték meg. Azt még nem lehet kideríteni, hogy a csapatok kitől kapták a rendeletet a követ meggyilkolására.


Szeptember 8-ikán ismét kihallgatták Pekingben Ketteler gyilkosát és szembesítették Corst német tolmáccsal, a ki Ketteler követet kísérte. A fogoly elismerte, hogy altiszt és hogy magas tisztviselő rendeletére cselekedett, a ki meghagyta, hogy az összes idegeneket meg kell ölni. Azt mondja, hogy nem tudta, kit ölt meg.


Egyik londoni lap értesülése szerint azt a khinait a ki Kettelert meggyilkolta, agonlőtték Pekingben.


Főrangú hivatalnokok kétségtelenül igazolják, hogy a császár és Tungfusziang tábornok az összes követek meggyilkolását tervbe vették.

 

A tervet csak Ketteler Báró időelötti meggyilkolása akadályozta meg. Kegyeletes cselekmény volna – ugymond a *Times *. –ha a hatalmak azon a helyen, a hol a gyilkosság történt, nemzetközi emlékszobrot állítanának föl, mert ennek az egy életnek a föláldozása megmentette a többit.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98