Dtum
Login with Facebookk
1900 | Szeptember

A perzsa sah a budapesti lóversenyen

A perzsák királya budapesti első időzése alatt megjelent a lóversenyen is, bár épen olyan időben érkezett, midőn egyszerre csak három ló futott.

 

Hanem azért nagy érdeklődéssel nézte végig a verseny lefolyását s meglátszott rajta, hogy kedvelője a lovaknak és a futtatásnak, nem ugy mint elhunyt atyja, a ki a lóversenyeket épen semmire se nézte, azt mondván: hiszen ugy is lehet azt tudni, hogy az egyik ló gyorsabban fut, mint a másik.


Képünkön ugy van feltüntetve a sah, a mint a páholyban ülve, bal kezében látcsövet tart a versenytérről elfordulva, környezetével beszélget: mellette Széll Kálmán miniszterelnök és gróf Andrássy Aladár ülnek.

 

A sah balja irányában a távolban a birói páholy tünik fel, melyben gr. Batthyány Elemér és báró Üchritz Zsigmond foglalnak helyet. Szemben a jelző tábla látszik, melyre a versenyek előtt ama lovak számát teszik ki, melyek az illető versenyben indulnak.


Odább a nagyközönség nézőtere, a 30 krajczáros hely látszik: a sűrű embercsomó élénken bizonyítja, hogy Budapesten minden körben mily kedveltségnek örvendenek a versenyek.


A távolban a földtani intézet új palotája és a viztorony tűnik fel, mely két hatalmas épület, a környező fákkal, a népes versenytérrel együtt valóban szép képet alkotnak, mely az idegen uralkodó figyelmét is lekötötte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Muzaffer Ed Din, a perzsa sah a lóversenyen Nézőtér a lóversenytéren a nagy tribün előtt Nézőtér a lóversenyen
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98