Dtum
Login with Facebookk
1901 | Augusztus

A kecskeméti kiállítás

Az utóbbi évtizedekben kevés város bir oly szép és meglepő haladást felmutatni, mint az Alföld
egyik legkiválóbb helye: Kecskemét. A ki csak néhány év óta nem járt is itt, el fog bámulni a nagy változáson, mely a város külső k épén észlelhető. Azelőtt alig volt számot tevő pacztere, nagyobbára disztelen ócska épületekkel szegélyezve, mig most pompás nagy piacz és disztér terül el a város közepén, melynek fődísze az igen szép s nagy költségbe került városháza, mely valójában párját ritkitja. Szinháza, iskolái, egyéb épületei is megragadják az idegen figyelmét s a csinos magánházak egyre sűrűbben emelkednek a régi ócskaságok helyébe.


De nemcsak külsőleg halad Kecskemét
, hanem hires lett már – s e tekintetben is egyre jobban gyarapszik, t. i. polgárainak igyekezetében, szorgalmában, ugy a kereskedelmi, mint ipari és földmivelési téren. S eme haladást akarta most a derék város az országnak bemutatni, midőn kiállitást rendezett, mely e hó 11-ikén nyilt meg s azóta ezreit vonzotta oda az érdeklődőknek.

 

A kiállitás nagyon sikerült s meglepő gazdagságával mindenkit meggyőz, hogy mennyire haladt Kecskeméten különösen egyik-másik iparág, valamint a földmivelés, kertészet s állattenyésztés is. De ezenkivül magukra a kecskemétiekre s környékbeliekre nagy tanulságul szolgál e kiállitás, mert ez mintegy tükre a mostani gazdasági és ipari állapotoknak, melyből meg lehet itélni, mi hiányzik még, mire kell jobban törekedni?


A szép kiállitásból ezuttal mi is bemutattunk néhány képet.
Egyik a város főterét mutatja, szemközt a nemrég épült városházával. Másik képen a kiállitás zászlódíszbe öltöztetett főbejárata látszik, míg a harmadik kép a kiállitás egyik csoportját, a mezőgazdasági gépek csoportját tünteti szemünk elé. Érdekes a negyedik kép is, mely az augusztus 11-ikén végbement megnyitási ünnepélyt ábrázolja, nagyszámu előkelő közönség jelenlétében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Kecskemét főtere A kecskeméti kiállítás bejárata A kecskeméti ipari kiállítás A kecskeméti kiállítás A kecskeméti kiállítás A kecskeméti kiállítás Mezőgazdasági gépek a kecskeméti kiállításon A kecskeméti ipari kiállítás A kecskeméti ipari kiállítás
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98