Dtum
Login with Facebookk
1901 | Augusztus

Magyar versenyzők külföldön

A magyar athleták 5 év óta állandóan és fokozott mértében keresik fel a külföldi - különösen a bécsi és prágai - versenyeket. Ezeken a versenyeken való szereplések alapot nyujtanak arra nézve, hogy az athletikában milyen helyet foglalunk el.

 

Az eredmény nagyon hízelgő reánk nézve és az idei felülmulja az előző évek eredményeit. Versenyzőink az idén domináló szerepet játszottak a bécsi és prágai pályákon, a mi különösen a bajnoki küzdelmek eredményeinél tünt ki, mert jogosan tehetjük fel, hogy az emberi sportok ezen kritériumait képező versenyeken találkoztak egymással a legjobb erők és igy azok eredménye képezi a leghelyesebb mértéket a legjobb képességek arányának megállapítására.

 

Bécsben és Prágában az idén 4-4, összesen 8 bajnokság került döntésre és pedig 3 rövid távu, 2 középtávu futás, 1 gyaloglás, 1 ugrás és 1 sulymunka.

Ezen versenyek eredménye:
Bécs 100 yardos bajn. : Helmich Miksa 1.
Helmich és Schubert holtversenyben érkeztek be, a döntőben Schubert nem indult.
Ausztria 100 yardos bajn. : Schubert Ernő 1.
Alsó-Ausztria 200 m. –es bajn.: Gajzágó Tibor 1., Holló 2.
Ausztria 1 km.-es bajn.: Speidl Zoltán 1.
Ausztria 1 ang. mfd-es bajn.: Gillemot Ferencz 1.
Ausztria távolugrás bajn.: Gajzágó Tibor 1.
Csehország 25 km.-es gyaloglás bajn.: Stantics György 1.
Csehország diszkoszvetés bajn.: Strauss Gyula 2.

Ezen bajnokságok közül tehát a hétben magyar athleták győztek, csupán Csehország diszkoszdobás bajnokságában lett a cseh Janda első, a második helyet azonban itt is magyar athleta foglalta el.


A távolabbi külfölddel az idén csak Berlin révén van számításunk. Ott Schubert Ernő és Stantics György szerepeltek. Utóbbi fényesen győzött Berlin 75 km.-es gyaloglás bajnokságában, Schubert Ernő pedig futásban és magasugrásban mutatta meg fölényét. Utóbbiak ugyan nem voltak bajnoki küzdelmek, de a németek legnagyobb erői indultak és így ezen versenyek is átszámítási alapul szolgálhatnak.


Uszóink közül idén csupán Gräfl Károly szerepelt külföldi bajnoki versenyen az Odera bajnokságában. Ezen szereplése azonban félreuszása folytán átszámítási mértékül nem szolgálhat.


Evezőseink 3 bajnokságban vettek részt, ezek közül Paukovics Ernő megnyerte Bécsben Ausztria bajnokságát és második lett Regensburgban Németország bajnokságában, Mannó Miltades pedig megnyerte a Duna-bajnokságot Bécsben.


Ez a fényes eredmény szebben beszél minden magyarázatnál és kombinácziónál és buzdításul szolgálhat minden magyar versenyzőnek további müködésében.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Schubert Ernő Gillemot Ferencz Paukovics Ernő evezős
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98