Dtum
Login with Facebookk
1901 | Február

A Richmond Football-Club Budapesten

A magyar footballjáték sok régi óhaja teljesül, hogy valamely első rangu angol amateur csapattal mérhessék össze erejöket. A Richmond Football-Club, mely már tavaly is járt a kontinensen, a húsvéti ünnepek alkalmából a magyar fővárosban fog játszani, még pedig nem kevesebb, mint négy alkalommal.

 

Az angol csapat eljövetelének legnagyobb akadálya a pénzügyi nehézség volt, végre azonban sikerült megegyezni ugy az angol csapattal, mint a magyar csapatok közt. A Budapesti Torna-Club, a Műegyetemi Football-Club és a Magyar Uszó-Egyesület közösen viselik a költségeket, melylyel szemben a Richmond F. C. négyszer köteles játszani és pedig április 7., 8., 9-én nevezett három egylet csapatával később meghatározandó sorrend szerint, április 11-én pedig a három egylet játékosaiból alakítandó válogatott csapat ellen.

 

A dolog természeténél fogva a csapatok összeállítása még ismeretlen, így nem lehet a mérkőzések esélyeit tárgyalni, annyi azonban bizonyos és ezzel mindegyik csapat játékosai tisztában is vannak, hogy győzelmi kilátások nélkül kell ezuttal felvenni a küzdelmet.

 

A mérkőzések fontossága inkább abban kulminál, hogy játékosainknak alkalma nyílik résztvenni egy valóban jó csapattal való játékban és tanulhatnak, hogy szerzett tapasztalataikat felhasználják és kellőleg értékesítsék később nemzetközi mérkőzéseikben. Ebből a szempontból kell megítélni a húsvéti mérkőzéseket. Mi e helyen még kötelességünket teljesítjük csak, mikor köszönetünket fejezzük ki az egyletnek, hogy lehetővé tették nagy áldozatkészséggel játékosainknak, hogy egy angol csapattal játszhassanak és lehetővé tették az összes fővárosi játékosnak, hogy tanulhassanak ezekből a mérkőzésekből.


A Richmond Football-Club egyike Anglia legjobb amatőr egyleteinek és tavalyi kontinentális utazása alkalmával öszemérte erejét Berlin, Prága és Bécs legjobb csapataival. – Első izben Berlinben szerepelt, a hol a Preussen bajnok csapata ellen 7:2 , a berlini válogatott csapata ellen 3:1 győzött. Ezután Prágában a Deutscher F. C.–ot 6:0 verte le, majd Bécsben játszott két kombinált csapat ellen. Első nap 6:2 győzött, második nap 1:1 döntetlen maradt a mérkőzés.

 

Annak idején megemlékeztünk erről az utolsó mérkőzésről, melynek eredményét teljesen irreálisnak tartjuk. Az angol csapat játékosai a sok utazástól teljesen megtörtek voltak, több játékosuk, köztük a legjobbak, haza utazott és ezen a mérkőzésen nem játszott.

 

Ezenkivül csapatuk nem is volt a legjobb, a mit kiállíthatták, a mit a legjobban bizonyít, hogy a berlini válogatott csapatot angliai utja alkalmával otthon januárban 7:1 arányban verték le. Mostani utjok alkalmával alig lesz 2-3 játékos benn a csapatban a tavalyiak közül. Vajjon játszanak-e a richmondiak a budapesti mérkőzéseken kívül még máshol is, azt ma még nem tudjuk. A prágai Slavia fel akarja szintén az alkalmat használni és meginditotta a tárgyalást, hogy az angol csapatot ideutaztában egy mérkőzésre megnyerje, végleges megállapodás azonban még nem jött létre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98