Dtum
Login with Facebookk
1901 | Február

Mi módon döntik el a labdarúgó bajnokságot?

A magyar football-bajnokság létesülése nagy érdeklődést keltett a játék iránt érdeklődő közönség körében, a minek bizonyítékát képezi az a több oldalról hozzánk idézett kérdés is, hogy mi módon döntik el a bajnokságot. Miután a kérdés közérdekkel bír és bizonyára sokan érdeklődtek iránta, röviden összegezzük a tudnivalókat azok számára természetesen, a kik ezzel még nincsenek tisztában.


A bajnokságot két osztály közt döntik el. Ez idő szerint öt egylet sorolt a M. L. Sz. az első osztályba, a többi a második osztályba tartozik. Mindegyik osztálynak meg van a maga külön bajnoksága és a jelentkező egyletek az illető osztály bajnokságáért mérkőznek egymással.


Mindegyik egylet mérkőzik és pedig kétszer évenként, tavaszszal és őszszel. Minden győzelem két pontot számít a győztes egyletnek, az eldöntelen mérkőzésnél mindegyik egylet 1-1 pontot nyer.Végeredmény a szerint dől el, hogy a tavaszi és az őszi mérkőzésekben, melyik egylet mennyi pontot nyer. A legtöbb pontot nyert egylet az azon évi bajnoki verseny győztese. Ez a számítási módszer teljesen igazságos és mindenütt bevált. Hasonló módszer van érvényben a sakkversenyeknél is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98