Dtum
Login with Facebookk
1901 | Október

Titkos rendőrök iskolája

Egy franczia vidéki városkában iskola nyilt meg titkos rendőrök számára. Az iskolát magánemberek alapították s az élén a büntettek egyik leghíresebb kutatója és ismerője áll.

 

Ha az ember belép a házba, először azokba a szobákba jut, a hol a kezdők tanulnak. Ezeket mindenekelőtt szemük és kezük ügyes használatára tanítják, hogy megfigyelő képességük élesedjék. Ezt ugy érik el, hogy a tanulót erősen megvilágított és teljesen berendezett szobába vezetik

 

Csak nehány pillanatja van, hogy az összes tárgyakat jól az emlékezetébe vésse, mert azután elalszik a világosság. A kezdő titkos rendőrnek azután egy darab papiroson lehetőleg pontos vázlatot kell készítenie a szoba berendezéséről. Néha az alatt az idő alatt, míg a szoba világos maradt, egy-két pillanatra egy ember jelenik meg az ajtóban s detektívnek azután száz fénykép közül ki kell keresnie az illetőt.

 

Ha a megfigyelő képesség eléggé ki van fejlesztve, akkor következik egy jóval nehezebb feladat, tudniillik a tapintás kifejlesztése. Egy sötét szobában a tanulónak meg kell ismernie a legkülönfélébb tárgyakat és ezeket pontosan le kell írnia. Ha például ékszert tesznek eléje, azt is meg kell mondania, hogy köve gyémánt, rubin, szafir, vagy más drágakő volt.

 

Szóval a franczia titkosrendőr iskola alaposan meggyötri azokat, a kiknek legfőbb törekvése, hogy az emberiséget a zsebmetszők és egyéb gonosz csontok ravasz fogásai ellen megvédelmezzék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98