Dtum
Login with Facebookk
1902 | Június

Borzalmas dráma az őrültek szinielőadásán

Kétszer havonkint tartanak szinielőadást az őrültek számára a pétervári állami tébolydában. A szereplők kivételnélkül az őrültekből kerülnek ki. A szellemi szórakozás jót tesz a betegek idegeinek, de azért sulyos betegeket mégsem eresztenek az előadásra.

 

A legutóbbi előadást különös eset zavarta meg. A közönség közt (mely az őrültekből kerül ki) volt Szabatjev nyugalmazott erdőfelügyelő is.

 

Ez egyszerre észrevétlenül fölkel, odasompolyog dr. Reformatszky intézeti igazgató orvoshoz, a ki nagy figyelemmel hallgatta az előadást s egy sulyos tárgygyal kétszer fejbevágta.

 

*Nesze, azért a miért egészséges embereket tartasz a tébolydában.* Az orvos eszméletlenül esett össze, egészen elborította a vér.

 

Borzalmas jelenet következett erre. Az őrültek sivalkodtak, tomboltak, káromkodtak s az összes személyzetet igénybe kellett venni, hogy a módfelett fölizgatott betegeket visszavihessék termeikbe. Az előadásnak nyomban vége szakadt.

 

A merényletnek közvetlenül indoka az, hogy a merénylő a borjupecsenyéhez nem kapott uborkát s a heringhez nem adtak neki burgonyát, minek következtében az ő porcziója sokkal kisebb volt, mint a többié.

 

Reformatszkynak két nagyobb seb tátong a fején s mert agyrázkódást szenvedett, állapota életveszélyes.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98