Dtum
Login with Facebookk
1902 | Október

Uralkodók szivarjairól

Általában azt hiszik, hogy az uralkodók mind méregdrága szivarokat szívnak. Pedig ez tévedés. Igaz ugyan, hogy VII. Edvárd angol király tíz-tizenkét koronás szivarnál olcsóbbat nem igen szí, hanem a mi királyunk már csak a legritkább esetben gyujt külföldi szivarra s különös előszeretettel a tíz filléres Virginiai-szivarokhoz nyul, melyet Déltirolban, a saccói kincstári dohánygyárakban készítenek részére.


Vilmos császár
1 korona 20 fillérnél drágább szivarokat nem igen füstöl, sőt a lényegesen olcsóbb hollandi szivarokkal is megelégszik. Hogy Vilmos császár udvarában mennyire érdekes példa a következő kis történet, melyet egy majna- frankfurti gyáros beszélt el néhány évvel ezelőtt.

 

A császár egyszer kiváló finomnak talált bizonyos szivart, melyet nagyon megdicsért. Felesége azt hitte, hogy nagy örömet fog okozni a császárnak, ha vesz neki belőle egy jó csomót ; de midőn megtudta, hogy a kérdéses szivar darabja négy koronába kerül, lemondott a megrendelésről, nem ugyan takarékosságból, mert ezt elbírta volna még a bugyellárisa, hanem azért, mert a császár személyes igénytelen életmódjával ez kirívó ellentétben állott volna.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
VII. Edward II.Vilmos
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98