Dtum
Login with Facebookk
1902 | Szeptember

Statárium Zágrábban

A bánnak távirati intézkedésére elrendelt rögtönitélő biróságot a következő hirdetés tudatta:
Zágráb fővárosban és Stenjevecz rendezett tanácsu városban (zágrábi járás) a lázadás, gyilkosság, rablás, gyujtogatás és idegen tulajdonnak megkárositása által elkövetett nyilvános erőszakra nézve statárium lép életbe.

 

Ennélfogva utasittatik a városi tanács, illetőleg a járási hatóság feje, hogy ezt a rendeletet haladéktalanul, lehetőleg dob- és trombitaszó mellett közhirré tegye. Azonkivül a városi tanács ezt a rendeletet a főváros minden részében, a köztereken függeszsze ki, továbbá a járási hatóság hozza azonnal köztudomásra ezt a rendeletet és utasitja a stenjevczei községi hivatalt, hogy ezt a rendeletet minden faluban függesztesse ki és mind a két hatóság tartozik azonkivül a Zágráb fővárosban megjelenő ujságokban közzétenni ezt a rendeletet.

 

Mindenki tartózkodjék a lázadó csoportosulásoktól és minden erre való serkentéstől, valamint az ezekben való minden résztvételtől. Mindenki köteles a hatósági közegek rendelkezéseihez alkalmazkodni, mert mindenki, a ki a föntebb fölsorolt bűntettek bármelyikét elköveti, a melyért statáriumot kihirdetni kellett, a törvény szigora szerint halállal fog bünhödni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98