Dtum
Login with Facebookk
1903 | Július

Budapesti képek

Négy budapesti képet mutatunk be az olvasóknak. Az első képen a New-York palotát, a hogy a tűz utáni napon tetőtlenül, égnek meredő kéményekkel állott.

 

Lent a földön elkerítve hevertek még a nagy kőtömegek, de azért alul folyik tovább az élet, mintha előző nap mi sem történt volna, csak egy-két kiváncsi forgatja hátra a nyakát, hogy lássa a kéményeket, harmadnap pedig már el is felejtik, hogy égett a pompás palota. Ez a budapesti élet.


A második képen a jótékonyság egy áldásos ajtaját mutatjuk be. Az ingyen-kenyér osztogatásának bejáratát. Képünk a gyermekek órájából való, a mikor a gyermekek kapják a kenyerüket. Mindig csak néhányat eresztenek az ajtó elé a kik ha a bentlevők kijönnek, bemehetnek. A többi pedig azalatt az utcza tulső szélén várakozik.


Harmadik képünk a dohánygyárat mutatja be, melynek a vihar leszedte a tetejét, a tetőzet lezuhant a nagy magasságból, de mert a villamos közlekedést megakasztotta, hát már korán reggel behordták az udvarra.


Negyedik képünk az eskütéri híd mellett működő légszivattyuk gőzgépeinek telepét mutatja. A híd alapján folyó földmunkálatok alatt a munkások, nagy mélységben lent, a levegőtől teljesen elzárt vasüregben dolgoznak, a hova a friss levegőt így mesterséges uton kell leszívattyuzni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A New-York palota a tűzvész utáni reggel Az ingyenkenyér bejárata előtt A budapesti Üllői.úti dohánygyár Eskütéri híd gőzgép- telepe
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98