Dtum
Login with Facebookk
1903 | Május

Olasz támadás a Szemere-vívóverseny ellen

Amint az előrelátható volt, Pieroni és Jarack az egész olasz sajtót beharangozták a Szemere-verseny feletti elkeseredésükkel. Pieroni levele oly hangon volt írva, hogy azt szaklapok ki sem adhatták és csak egy kisebb napilap közölte.

 

Durva támadásokat tartalmaz Jaracknak a Gazeta dello Sportban megjelent levele is. Magyarországi útját úgy írja le, mintha valami fél vad törzsek között járt volna. A gúny minden fegyverét felhasználja, hogy nevetségessé tegye a Szemere-verseny szereplőit és e tekintetben sem a ferdítésektől, sem valótlanságoktól nem riad vissza. Majd egyik maitre d’assaut-t támadja megint nem törődve azzal, hogy az igazsághoz ragaszkodjék.


Két éretlen egyénnek tehetetlen dühe afelett, nem méltó arra, hogy vele bővebben foglalkozzunk. Nagyon csodálkozunk azon, hogy Cougnel úr, a G.d.S. főszerkesztője, kit a M.A.Sz. legutóbbi versenye juryjébe is meghívott és aki mindig a magyarok barátjának mutatta magát, a mindig jókedvű Mario-nak ezt a förmedvényét kiadta.

 

Tekintve pedig, hogy a közönség ritkán nézi azt, hogy kinek a tollából származik a közlemény és ily zsebérdekből eredő támadások is alkalmasak lehetnek arra, hogy leronthassák az olasz közönségnek a magyar vívásról és vívóversenyekről táplált jó véleményét, melyet a nemzetközi bajnoki vívóversenyekről az olasz lapokban megjelent jóakaratú bírálatok és Columbettinek a Stampa Sportlivá-ba írott vívóinkra igen hízelgő sorai csak fokoztak: illetékes helyről kimerítő felvilágosítás ment az olasz szaklapokhoz.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98