Dtum
Login with Facebookk
1903 | Március

Nemzetközi tennisverseny

A Magyar Athletikai Club választmánya mult heti, szerdai ülésében Yolland Arthur indítványára elhatározta, hogy egy nemzetközi lawn-tennisversenyt rendez.

 

A versenyprogramm részletes kidolgozását a választmány a Club lawn-tennis osztályára bízta. A lawn-tennis osztály f. hó 10-iki ülésén megállapította a tervbe vett nemzetközi mérkőzések részleteit. Ezek szerint a mérkőzés f. évi május hó 28-tól junius 6-ig terjedő időben a M.A.C. margitszigeti sport telepének pályáin tartatik meg. A verseny határidejének megállapításánál figyelembe vették a magyar bajnoki, valamint a külföldi, bécsi és prágai verseny idejét és így lehetővé tették, hogy a bajnoki versenyekben résztvehessenek.


A bécsi nemzetközi versenyek május hó 20-án kezdődnek és előreláthatólag egy hetet vesznek igénybe, ugy hogy az azokon résztvevők május 28-án már a budapesti versenyeken játszhatnak és azok befejeztével a junius 6-án kezdődő prágai versenyekre is elmehetnek.


A tervbe vett nemzetközi lawn-tennisverseny a következő számokból fog állani:
1. férfi egyes (all comer’s singles)
2. férfi páros
3. hölgy egyes
4. férfi egyes handicap I.
5. férfi egyes handicap II.
6. férfi páros handicap
7. hölgy egyes handicap
8. vegyes páros handicap.


A mérkőzésre minden valószinüség szerint számos nevezés érkezik. Még a tavalyi pörtschachi, veldesi és abbaziai versenyek alatt határozott ígéretet tett a budapesti nemzetközi versenyeken való részvételre az osztrák játszók nagy része is igy alapos kilátásunk van, hogy Mascha, Wessely, Bertrand, Nash, Kimri, Wollanek és még számos más elsőrangu osztrák játszó mesteri játékában fogunk gyönyörködhetni.


Igen valószinű, hogy m. I. G. Ritchle Anglia egyik legjobb játszója, ki 1900-ban Osztendében Európa bajnokságát, 1900., 1901. és 1902-ben Ausztria bajnokságát nyerte, szintén lejött a bécsi versenyekről és akkor minden esetre jó társat, valószinüleg T. W. Payn-t hozza magával.

 

Yolland Arthur a verseny buzgó rendezője a franczia mestert, Európa 1901. évi bajnokát, Max Decugés-t is megnyerni igyekszik a versenyen való részvételre. Bizonyos, hogy ha ezek az elsőrangu játszók részt fognak venni első nemzetközi versenyünkben, ugy rendkívüli elsőrangu sport eseményekben lesz részünk. De még ha angol és franczia játszók nem is jöhetnének, már magában az osztrák játszók részvétele is nagy hatással lesz fejlődésben levő sportunkba.


Nevezési zárlap valőszinüleg május 21-ike lesz. A részletesebb propozicziók, versenykiírás a jövő hét folyamán kerülnek nyilvánosságra.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98