Dtum
Login with Facebookk
1903 | Szeptember

Apróságok

Boszú dinamittal

 

A torontálmegyei Jablanicza községben Joneszku János ottani gazda szerelmes volt egy szép asszonyba, a kinek az urával is rokonságban állott. A szép asszony azonban elutasította, a mire ez elhatározta, hogy elpusztítja az asszonyt.

 

Joneszku dinamitot szerzett s ezt a ház falába rejtette, azon a részén, a hol az asszony aludt s szerdán éjjel kanóczczal felrobbantotta. A dinamit a ház nagy részét bedöntötte s az asszony is életveszélyesen megsebesült. Joneszkut a csendőrök letartóztatták.

 


Véres zabkaszálás

 

Nagy fölhevülésében gyilkosságot követett el Szepesmegyében a 70 éves Zima János. A kamjonkai határban többedmagával zabot kaszált, mikor odament Krupa Mihály 13 éves csordás fiu. Gunyolta az öregnek a munkáját és minduntalan bosszantotta.

 

Ez annyira dühbe hozta az öreget, hogy kaszájával üldözőbe vette a gyereket, és utólérvén, kaszájával a két lábát levágta. A fiu a nagy vérveszteség miatt meghalt. A 70 éves gyilkos önként jelentkezett.

 

Összedült ház

A torontálmegyei Tisza-Szent-Miklóson Csirics Bozsó istállót épített Milics Tasó odavaló gazdának. Az istálló már tető alá került, a mikor Csirics a bér dolgában összekülönbözött a gazdával, s olyan dühbe jött, hogy neki ment az istálló egyik oszlopának, megrázta, mire az épület összedőlt.

 

A sámsoni cselekedetet azonban vesztére tette, mert a romok maguk alá temették s holtan huzták ki a bedőlt istálló alól.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98