Dtum
Login with Facebookk
1904 | December

Hármas halálos ítélet

A pestvidéki esküdtbíróság deczember 7-ikén éjjel három halálos ítéletet hirdetett ki. A halálraítéltek közül kettő asszony. A vádlottak négyen voltak, kik Borgovits József tápió-szelei jómódu gazdaember meggyilkolásáért kerültek bíróság elé.


Borgovits roszúl élt a feleségével, a kinek nem adott pénzt, mert iszákos asszony volt. Az végre is elhatározta, hogy férjét elteszi láb alól. Maga nem merte végrehajtani gonosz szándékát s ezért hatszáz koronáért fölbérelte a házban lakó Huszka András gulyást és a feleségét, hogy gyilkolják meg a férjét.

 

Április 21-én éjjel azután Huszka az istállóban rálőtt az ott alvó Borgovitsra. Borgovits sulyos sebével kirohant az udvarra, mire Huszka felesége után lőtt. Az udvaron mind a ketten rárohantak, bottal ütötték-verték s végül hurokkal megfojtották.

 

Huszkát és feleségét, valamint Borgovits Józsefnét kevéssel a gyilkosság után letartóztatták, utóbb pedig Borgovitsnak tizenhét esztendős Anna nevű leányát, a kit azzal gyanusították, hogy szintén része volt a gyilkosságban.

 

Ezt a bűnpört deczember 5-ikén kezdte tárgyalni a pestvidéki esküdtszék. A három fővádlott elismerte, hogy bűnösök, de szépítették tettöket. Az esküdtek deczember 7-ikén mondták ki a bűnöst, de Borgovits Annát fölmentették. A három vádlottat halálra ítélték.

 

Ennek hallatára a két asszony nagy sikoltással elájult. A két nő az előszobában kissé magához tért s hangos zokogással kezdett irgalomért esedezni. Eközben Borgovitsné, a ki a börtönben szerzett görvélykórban szenved, ismét eszméletlenül esett össze.

 

Borgovits Anna könnyező szemekkel, sápadtan hallgatta végig anyjának halálos ítéletét. A védők semmiségi panaszt jelentettek be.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98