Dtum
Login with Facebookk
1904 | Február

Mérgezés egy iskolában

Hezszen-Kasszel német fejedelemség székvárosában, Darmstadtban az *Alice* nőegylet főző iskolájában január 23-ikán a befőzött babsalátától sokan mérgezés tünetei közt megbetegedtek.

 

A betegek közül két asszony és egy gyermek csakhamar meghalt. Pár nap mulva a növendékek közül ismét többen. A halottak száma kilencz és hárman sulyos betegek. Ugy látszik, hogy a mérgezés ugynevezett hurka-méreggel történt romlott étel következtében.


A nagy szerencsétlenség az által a főző-iskola által történt, melyet a néhai Alice nagyherczegnő nevét viselő női ipariskolában alapítottak. Ebbe uri lányok jártak főzni tanulni, és az ételeket a családok köréből is meg lehetett rendelni. Vitettek is sokan ebédet az intézetből.

 

A végzetes napon zöldbab salátát készítettek. A főző-iskola vezetőnője, Göring kisasszony több konzervbabot bontott fel. Az egyik doboz tartalma romlottnak látszott, erre figyelmeztette is a vezetőnőt egy segédkező kisasszony, de a vezetőnő azt is felhasználta.

 

Már délután gyomorgörcsök lepték meg a növendékeket. Másnap azt jelentették, hogy azok a családok is, a melyek a főző-iskolából étkeztek, szintén betegek. Harmadik reggelre egy ilyen család cselédje iszonyatos kínok közt meg is halt. Ugyancsak kedden kiszenvedett Göring kisasszony.

 

Az ügyészség megindította a vizsgálatot, de a mérgezés tulajdonképeni okát még nem tudta megállapítani. Azt hiszik, hogy a konzervdobozok nem voltak jól elzárva és az így keletkezett penészgombák okozták a veszedelmet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98