Dtum
Login with Facebookk
1904 | Június

Futballhírek a hétről

A hivatalos football szezon véget ért. A szövetség által rendezett bajnoki és szövetségi-díj mérkőzések bevégződtek. Összemértük erőnket az egyik osztrák szövetségnek, az ÖF. Unionnak válogatott csapatával is és fölötte fényes diadalt arattunk. Nem kisebbíti a győzelem értékét az sem, hogy az osztrákok részben belviszályaik, részben egyéb okok miatt nem küldhették le a „legjobb tizenegyet”, mert hisz mi is állíthattunk volna ki jobb csapatot.


Ausztriában ugyanis most két szövetség is van. Az Österreichische Fussball Verband és az ÖF. Union, amelynek a csapata itt szerepelt. Az Unionba azonban csak egy első osztályú egylet tartozik, a WAC., míg a Cricketerek, a I.V.FC. stb. a ÖFV. kötelékébe tartoznak.

 

Az Union a különböző oldalról jövő nyomásoknak engedve kénytelen volt a gyengébb csapatokból is, szerepeltetni játékosokat úgy, hogy a leküldött csapat, a teljes WAC. csapatnál gyengébb volt. Igen rossz vért szült, hogy az osztrák csapatban a MLSz. által is igazolt két játékos, Herquet (MTK.) és Hoffmann (Kaposvári AC.) szerepelt. A szövetségnek módot kell találnia arra, hogy ilyen eset többé ne forduljon elő.


A szövetségi mérkőzések befejeződtek. Az első osztályú bajnokságban tudvalevőleg a tavaszi forduló élére a FTC, került, míg a II.osztályú bajnokságban mindvégig igen szép stylusban s veretlenül vezet az UTE. A szövetségi díjban igen szépen s állandó jó formában szerezte meg magának az első helyet a MAC. II. csapata.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98